Ας μην σπεύσουν οι φίλα προσκείμενοι στην κυβέρνηση να υπεραμυνθούν, λόγω του τίτλου. Ας διαβάσουν και μια φορά. Κάποιοι από εμάς δεν έχουμε δει το «Τζόκερ» για να διαμορφώσουμε άποψη. Έχουμε ακουστά μόνο το γενικό πλαίσιο: Κάποιος έτρωγε «μπούλινγκ» και έγινε κακός. Και άρα, ηρωοποιείται στα μάτια της Αριστεράς. Και άρα πρέπει όλοι να δούμε την ταινία. Ανεξαρτήτως ηλικίας. Ανεξαρτήτως καταλληλότητος, αξιολογήσεως κ.ο.κ. Όποιος δε δει τον Τζόκερ είναι… ΜΠΙΠ! Αν μάλιστα για κάποιον η ταινία δεν είναι αρεστή, προφανέστατα και είναι φασίστας! Είναι σκληρός και άκαρδος σαν τον Μπάτμαν.(Κρατήστε για τη συνέχεια, ότι ο Μπάτμαν ενεργεί σε συνεργασία με την Αστυνομία)

Τι κι αν εσχάτως σε όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε τη νέα διαβάθμιση καταλληλότητος των θεαμάτων; Τι κι αν αυτού του είδους οι διαβαθμίσεις υπάρχουν σε πλείστες πτυχές της καθημερινότητάς μας; Στα τσιγάρα, στο αλκοόλ κλπ. Σημασία έχει να είμαστε αρεστοί στην Αριστερά. Αυτή είναι η λογική της κυβερνήσεως τουλάχιστον, όπως αυτό φαίνεται από τις αντιδράσεις της στο περιστατικό του περασμένου Σαββατοκύριακου σχετικά με την προβολή της ταινίας «Τζόκερ».

Διεκόπησαν δύο προβολές της ταινίας «Τζόκερ» λόγω της παρουσίας ανηλίκων

Δύο υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, αρμοδιότητα των οποίων είναι, σύμφωνα με την Υπουργό κυρία Λίνα Μενδώνη, η γνωμοδότηση για την καταλληλότητα θεαμάτων, βρέθηκαν σε δύο διαφορετικές κινηματογραφικές αίθουσες, όπου επροβάλλετο η ακατάλληλη για ανηλίκους ταινία «Τζόκερ» το Σάββατο και την Κυριακή και διεπίστωσαν ότι οι ισχύοντες κανονισμοί καταστρατηγούνται, καθώς πλήθος ανηλίκων παρακολουθούσαν ασυνόδευτοι την ταινία.

Θεώρησαν σωστό να ειδοποιήσουν την αστυνομία, καθώς ήταν σε θέση καλύτερα από οποιονδήποτε να γνωρίζουν ότι υπήρχε παράβαση. Η Αστυνομία ανταποκρίθηκε, διέκοψε τις προβολές, προχώρησε σε έλεγχο στοιχείων και απομάκρυνε τους ανηλίκους από την αίθουσα, ειδοποιώντας τους γονείς τους να τους παραλάβουν. Μέχρι εδώ όλα τέλεια.

Το γεγονός ωστόσο διέρρευσε και άρχισαν οι αντιδράσεις απ’ όλους τους αντιπολιτευομένους. Τα πρωινάδικα λύσσαξαν και από την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ANTENNA ζητήθηκε η τοποθέτηση της Υπουργού. Αντί λοιπόν η Υπουργός να αποστασιοποιηθεί, εφόσον δεν ήθελε να επικροτήσει, και να δηλώσει ότι π.χ. οι παρεμβάσεις των δύο υπαλλήλων έγιναν στο πλαίσιο της ιδιωτικής τους ζωής, άρχισε να απολογείται και να απειλεί τους υπαλλήλους του Υπουργείου της, λέγοντας:

«Το υπουργείο Πολιτισμού κι εγώ προσωπικά καταδικάζουμε απερίφραστα, δεν το ξέραμε, θα λάβουμε όλα τα μέτρα για τον πειθαρχικό έλεγχο. Θα κινηθεί αυτομάτως όλη η διαδικασία που προβλέπει ο υπαλληλικός κώδικας για την τιμωρία τους».

Διευκρινίζοντας μάλιστα, ανέφερε:

«Ρώτησα όλη την ιεραρχία, κανείς δεν είχε ιδέα. Σε συνεννόηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πήρα τα στοιχεία τους, είναι πράγματα υπάλληλοι του υπουργείου. Κινήθηκαν αυτοβούλως προφανώς χωρίς να έχουν ενημερώσει και χωρίς να έχουν καμία εντολή, κι εγώ αναρωτιέμαι για τα κίνητρά τους.»

Και δεν αρκέστηκε σ’ αυτό. Προσέθεσε:

«…μπορούν να διαπιστώσουν εάν ένας αιθουσάρχης προβαίνει σε κάποια παράβαση. Σε καμία περίπτωση όμως δε σημαίνει ότι μπορούν να ζητήσουν κατασταλτικά μέτρα. Οι δύο κυρίες δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής, καμία αρμοδιότητα να καλέσουν την αστυνομία. Από τη στιγμή που κινήθηκαν με υπαλληλική ιδιότητα, όφειλαν να έχουν ενημερώσει την ιεραρχία του υπουργείου».

Κι διερωτάται εύλογα κανείς: Για να καταγγείλει κανείς μία παράνομη πράξη στην Αστυνομία, χρειάζεται κάποια υπουργική αρμοδιότητα ή κάποια έγκριση από την πολιτική ηγεσία του τόπου; Μήπως θα ήταν καλύτερο η κα Υπουργός, εφόσον δε γνωρίζει νομικά να συμβουλευόταν το Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου της; Κάποιον Επιστημονικό Συνεργάτη ίσως, από τους πολλούς δικηγόρους που είθισται να συμμετέχουν στη σύνταξη νομοσχεδίων; Όχι, όχι. Σημασία έχει να μη δυσαρεστείται η αριστερά και να εξυπηρετείται το «σύγχρονο πρόσωπο» που η κυβέρνηση θέλει να περάσει στην κοινωνία. Κρεμάλα στις οπισθοδρομικές υπαλλήλους…

Ο πραγματικός… «Τζόκερ»

Η κωμωδία όμως αυτή δε σταματάει εδώ. Γίνεται ακόμη χειρότερη και πιο κακόγουστη. Έρχεται μετά από ώρες, ετεροχρονισμένα ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρυσοχοΐδης και ειρωνεύεται – προφανέστατα την Υπουργό, διότι δε μπορεί κανείς να φανταστεί ποιον άλλον μπορεί να ειρωνευόταν – λέγοντας μέσω Twitter:

«Σήμερα το βράδυ θα πάω να δω με τον 15χρονο γιο μου το #Τζόκερ»

Να υποθέσουμε λοιπόν, ότι, αν αύριο κάποιος δημόσιος υπάλληλος ή οιοσδήποτε νομοταγής και ευσυνείδητος πολίτης βρεθεί σε ένα νυκτερινό κέντρο και διαπιστώσει την παρουσία ανηλίκων που καταναλώνουν ασυνόδευτοι αλκοόλ και καπνίζουν τσιγάρα, το μόνο που έχει να εισπράξει σε περίπτωση καταγγελίας από τον κ. Χρυσοχοΐδη και την ΕΛ.ΑΣ., της οποίας είναι πολιτικός προϊστάμενος, είναι η χλεύη και τα νερόβραστα αστειάκια του.

Όσοι βέβαια δε διαθέτουμε μνήμη ψαριού και θυμόμαστε κάτι παραπάνω, δεν εκπλησσόμεθα και θα θυμηθούμε ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης δε βουτάει ποτέ τη γλώσσα του στο όποιο μυαλό του πριν μιλήσει. Θα θυμίσουμε και στον πρωθυπουργό που το επέλεξε, ότι κάποτε είχε πει:

«Ε, δεν έγινε και τίποτε, αν ένας δεκαπεντάχρονος πετάξει μια μολότωφ…»

Θα θυμίσουμε επίσης, στον κ. Μητσοτάκη ότι κάποτε είχε πει:

«Ψήφισα το Μνημόνιο, γιατί δεν είχα προλάβει να το διαβάσω!»

Ο πρωθυπουργός ανέθεσε σε αυτόν τον «Τζόκερ» της μικροπολιτικής λοιπόν, το δύσκολο έργο της προστασίας της ασφαλείας μας στη δύσκολη αυτή εποχή, πιθανότατα γιατί δε βρέθηκε κάποιος να του θυμίσει, ότι όταν κάποτε ήταν να γίνει η Αμυγδαλέζα κλειστό κέντρο κράτησης, αυτός σπεκουλάριζε την εύνοια της αριστεράς μιλώντας για στρατόπεδα συγκεντρώσεως και για Άουσβιτς.

Με κάτι τέτοιους τύπους, κ. Μητσοτάκη δεν πρόκειται να πάτε μπροστά. Και όχι μόνον αυτό, θέτετε σε κίνδυνο τους πολίτες, καθ’ ότι γι’ αυτούς τους τύπους οι όποιες αποφάσεις δεν εδράζονται στα προβλεπόμενα, αλλά στις ιδεοληψίες και στο εκάστοτε προσωπικό πολιτικό όφελος. Αν πάλι τον επιλέξατε για να τον «κάψετε» νωρίς πάνω στην πλάτη μας… Ντροπή!