Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό. Μετά τις ειρωνείες του πρώην Πασόκου και νυν Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, σειρά είχε ο Γιάννης Ραγκούσης να επιτεθεί στην κυβέρνηση για το ντου της Αστυνομίας στις αίθουσες που προέβαλλαν την ταινία «Τζόκερ» σε ανηλίκους, μόνο που ο κ. Ραγκούσης διαπιστώνουμε ότι είναι ο ίδιος που υπέγραψε το νόμο αυτό.

Ο τ. Υπουργός του ΠΑΣΟΚ και νυν γυρολόγος της κεντροαριστεράς και προσωρινά ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ σε δημοσίευσή του στο Facebook δήλωσε:

«Εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επικοινώνησα πριν από λίγο επίσημα με την Ελληνική Αστυνομία για να διακριβώσουμε εάν πράγματι αστυνομικοί επενέβησαν σε κινηματογράφους προκείμενου να ελέγξουν την ηλικία νέων θεατών κατά την προβολή της ταινίας Joker.

»Η επίσημη επιβεβαίωση των περιστατικών αυτών από την ΕΛΑΣ, προκάλεσε την άμεση αντίδρασή μας. Αντίδραση η οποία θα γενικευτεί απέναντι σε αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα με την ενεργοποίηση κάθε κοινοβουλευτικού μέσου.»

«Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι γι αυτές τις αδιανόητες εξελίξεις που γυρίζουν την Ελλάδα και την Ελληνική Αστυνομία σε πολύ σκοτεινές εποχές τους.»

Εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, επικοινώνησα πριν από λίγο επίσημα με την Ελληνική Αστυνομία για να…

Gepostet von Giannis Ragkousis am Sonntag, 20. Oktober 2019

Μόνο που παρέλειψε να μας ενημερώσει ότι το νόμο Ν. 3905/2010 και το Άρθρο 37, βάσει του οποίου ποινικοποιείται ουσιαστικά η προβολή ακατάλληλου περιεχομένου σε ανηλίκους, τον υπέγραψε ο ίδιος το 2010. Το Άρθρο 37 λοιπόν, στην παράγραφο 3, με τις ευλογίες του κ. Γιάννη Ραγκούση λέει:

3. Απαγορεύεται η παρακολούθηση ακατάλληλων ταινιών σε ανηλίκους που δεν έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη από την κατάταξη της ταινίας ηλικία. Οποιος επιτρέπει σε ανηλίκους να εισέλθουν σε αίθουσα ή υπαίθριο χώρο στους οποίους προβάλλεται ταινία ακατάλληλη για την ηλικία τους τιμωρείται με χρηματική ποινή από 1.000 έως 10.000 ευρώ. Η τέλεση από αμέλεια της πράξης αυτής τιμωρείται με χρηματική ποινή από 500 έως 5.000 ευρώ.

Κάθε πολίτης λοιπόν, υπάλληλος ή μη του Υπουργείου Πολιτισμού θα είχε τη δυνατότητα να καταγγείλει την παρακολούθηση ακατάλληλης ταινίας σε κινηματογραφική αίθουσα, χωρίς να ζητήσει άδεια από κανέναν. Και η Ελληνική Αστυνομία θα ήταν εν συνεχεία υποχρεωμένη, βάσει τις προβλεπομένης διαδικασίας να προβεί στην εφαρμογή του νόμου αυτού. Μάλιστα, κανονικά, με τα λίγα νομικά που γνωρίζουμε, για τους εμπλεκομένους, επιχειρηματία και γονείς θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου. Αλλά ας μη σταθούμε σ’ αυτό. Σημασία έχει, ότι ένα ολόκληρο κατεστημένο διαμαρτύρεται, επειδή εφαρμόστηκε ένας νόμος που θεσπίστηκε από αριστερή κυβέρνηση προ μόλις εννέα ετών.

Όσο για τον κύριο Ραγκούση, αφού κατάλαβε τη γκάφα του, με το θράσος που περισσεύει για κάθε αριστερό, ακούστε τι γράφει:

«Όταν ο ξεπεσμός και η αθλιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξεπερνάει κάθε όριο, τότε αναλαμβάνουν δράση τα εκτελεστικά όργανα της γκαιμπελικής προπαγάνδας. Ο νόμος του 2010 ήταν του Υπουργείου Πολιτισμού και όχι του Υπουργείου Εσωτερικών του οποίου είχα την πολιτική ευθύνη. Επιπροσθέτως, πουθενά δεν αναφέρει τη δυνατότητα της αστυνομίας να παρεμβαίνει στους κινηματογράφους για να ελέγχει την ηλικία των νέων θεατών.»

Όταν ο ξεπεσμός και η αθλιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη ξεπερνάει κάθε όριο, τότε αναλαμβάνουν δράση τα εκτελεστικά…

Gepostet von Giannis Ragkousis am Montag, 21. Oktober 2019

Ειλικρινά, η σημερινή ημέρα δεν κατέδειξε μόνον το πόσο αδαείς είναι οι κυβερνώντες, αλλά και το πόσο ηλιθίους μα θεωρούν όλοι αυτοί που συνεχίζουν να λυμαίνονται την πολιτική ζωή της χώρας απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη των Ελλήνων.

Το THE RIGHTER έψαξε και βρήκε το ΦΕΚ. Χάσιμο χρόνου. Στο τέλος του κειμένου του συγκεκριμένου νόμου, φαρδιά πλατιά βρίσκεται πρώτη-πρώτη, κάτω από το όνομα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η υπογραφή του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ι. Ραγκούσης. (Κατεβάστε το ΦΕΚ εδώ)

Η υπογραφή του Γιάννη Ραγκούση στο ΦΕΚ με τον Ν. 3905/2010, που ποινικοποιεί την προβολή ακατάλληλων ταινιών σε ανηλίκους
Η υπογραφή του Γιάννη Ραγκούση στο ΦΕΚ με τον Ν. 3905/2010, που ποινικοποιεί την προβολή ακατάλληλων ταινιών σε ανηλίκους