Στην αρχή υπολόγιζαν να ταϊσουμε 13.000 άτομα. Μετά πήγε στα 15.500 και τελικά υπάρχει προοπτική για 16.500! Και αυτά μόνον στην Μόρια, για την εβδομάδα που διανύουμε! Την Μόρια που “αποσυμφορήθηκε” κιόλας! Πολλά συγχαρητήρια στους “αποσυμφορητές” της!

Η “98η Ανωτέρα Διοίκηση Ταγμάτων Εθνοφυλακής Αρχιπελάγους’” ΜΥΤΙΛΗΝΗ υπέγραψε σύμβαση παροχής πλήρους διατροφής με ένωση εταιρειών μαζικής εστίασης “13.060 ατόμων με δυνατότητα επέκτασης των τροφοδοτούμενων ατόμων έως 14.000 εάν απαιτηθεί”, διάρκειας 7 ημερών αντί του ποσού των 499.234,50 ευρώ. Αντίστοιχη σύμβαση υπογράφηκε και την περασμένη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου για τη σίτιση 13.070 ατόμων του καταυλισμού για το διάστημα 14-20 Οκτωβρίου αντί ποσού 499.859,85 ευρώ. Λίγο αργότερα όμως την ίδια μέρα με απόφαση του ο διοικητής της “98ης Ανωτέρας Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής Αρχιπελάγους’”, υποστράτηγος Χρήστος Πουλιανίτης τροποποίησε τη σύμβαση σίτισης επικαλούμενος την αύξηση των ροών. Η τροποποίηση αφορούσε στον μέγιστο αριθμό λαθρομεταναστών,που σιτίζονται στη Μόρια, και από 13.070 άτομα, που είχαν αρχικά προβλεφθεί, τελικά θα σιτιστούν 15.255 με δυνατότητα επέκτασης της παροχής πλήρους διατροφής σε 16.500 άτομα κατά την τρέχουσα εβδομάδα.

Οι αριθμοί – εν προκειμένω – δεν λένε ψέμματα. Η Μόρια, η οποία υποτίθεται ότι “αποσυμφορήθηκε” από τα “τζιμάνια” της κυβερνησής μας, όχι απλά έχει παραπάνω ανθρώπους πλέόν, αλλά κυριολεκτικά δεν τους προλαβαίνουν.
Κάτι απολύτως φυσιολογικό, αφού με την μεταφορά μεταναστών στην ενδοχώρα, αυτομάτως το συγκεκριμένο κάμπ, το συγκεκριμένο νησί, η Λέσβος, έγιναν μαγνήτης για τα νέα κύματα μεταναστών από την Τουρκία.
Και ειδικά όταν υπάρχει σχεδιασμός για παραχωρήσεις σπιτιών, για επιδόματα και άλλα τέτοια όμορφα πράγματα, αυτό που δίνεται είναι κίνητρο σε ακόμη περισσότερους για να έλθουν.
Οπότε καταλαβαίνει κανείς το τι συμβαίνει.