Συνεχίζουμε το αφιέρωμα στο θέμα “συγκλονισμένο το πανηλίθιο” με ποστ για το βέτο στην ένταξη Αλβανίας, Σκοπίων. Συγκλονισμένο το πανηλίθιο λοιπόν για μία ακόμη φορά που η Γαλλία άσκησε βέτο στην ένταξη των ΣλαβοΑλβανών. Μεγάλη η έκπληξις διότι η διεύρυνση είναι το ευρωπαϊκό ζητούμενο του Ζαν Κλοντ απαυτού, του Φερχοστέτοιου και του Φιλελεύθερου της γειτονιάς μας.
Το 2003 κάναμε μέλη δέκα χώρες εν μία νυκτί, επί προεδρίας Σημίτη στην ΕΕ, μπάσαμε όλο το ανατολικό μπλοκ σχεδόν και δεν άνοιξε μύτη και όλοι χειροκροτούσαμε την διεύρυνση, χαρούμενοι που η μπατρίδα μας μεγαλώνει και πλαταίνει. Το δε 2007 βάλαμε και την ΒουλγαροΡουμανία και γίναμε 27. Εκεί να δεις χαρές που ξεχύθηκαν οι Ρομά σε όλη την Ευρώπη, διότι ήταν πλέον ευρωπαίοι πολίτες και δως του να τους βάζει στα τρένα ο Σαρκοζύ να τους στέλνει στο καλό, δως του να φωνάζει η Λουξεμβούργα επίτροπος για ρατσισμό…Μέχρι που της είπε ο Σαρκοζύ να τους πάρει στο Λουξεμβούργο και η αλήθεια είναι ότι μετά η μανδάμ δεν ξαναενόχλησε. Με αυτή την διεύρυνση οι Γάλλοι είδαν επίσης τα εργοστάσια τους να μετακομίζουν κατά Βαλκάνια μεριά και κλείνοντας να αφήνουν κάτι χιλάδες άνεργους στην Γαλλία. Κάπως τους ήρθε η διεύρυνση είναι αλήθεια.
Οι Γάλλοι μπορεί να είναι αριστερίλες και να κάνουν Γαλλικές Επαναστάσεις, αλλά είναι και εθνίκια φουλ, όταν τους την δώσει. Και τους την έχει δώσει εδώ και χρόνια με τις διευρύνσεις, όποιος παρακολουθούσε τα γαλλικά δρώμενα θα το έβλεπε. Ηδη είχαν θεωρήσει ορθά ότι μία ΕΕ των 27 ήταν προβληματική και δυσλειτουργική, ενώ δεν είχε να προσφέρει και κάτι. Βαρέθηκαν κι αυτοί να πληρώνουν άλλους και ως ανταπόδοση να παίρνουν ανεργία, τσαντιρομαχαλάδες και εγκληματικότητα.
Η αλβανική μαφία στην Γαλλία είναι πολύ οργανωμένη και είναι στην κυριολεξία πονοκέφαλος για την αστυνομία, σκέψου να νομιμοποιηθούν ως ευρωπαϊκοί εταίροι. Από την άλλη δεν βλέπουν κανένα όφελος στην ένταξη αυτών των χωρών, οι οποίες περιμένουν ως πειναλέοι, κάτι μου θυμίζει, να ορμήξουν στα ευρωπαϊκά κονδύλια. Οποιαδήποτε ομοιότητα με άλλους λαούς είναι απολύτως συμπτωματική.
Ως εκ τούτου η Γαλλία θα ασκεί διαρκώς βέτο στην ένταξη άλλων χωρών και αυτό είναι θέση, που δεν θα αλλάξει.
Από την άλλη εμείς δεν κατανοώ γιατί κοπτόμεθα για το τί θα κάνουν Αλβανοί και Σκοπιανοί και στηρίζουμε ένταξη.

Via Ελένη Παπαδοπούλου