Αρχική Κόσμος Ευρώπη Ορμπάν: Θα προστατέψουμε τα συνορά μας από τους μετανάστες χρησιμοποιώντας βία!

Ορμπάν: Θα προστατέψουμε τα συνορά μας από τους μετανάστες χρησιμοποιώντας βία!

0
255
Δεν μασά τα λόγια του ο Ορμπάν!
Δεν μασά τα λόγια του ο Ορμπάν!

Την ίδια στιγμή που ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ζητιάνευε την “αλληλεγγύη” της ΕΕ στο μεταναστευτικό, ο  πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτωρ Όρμπαν, προειδοποίησε ότι η χώρα του θα «χρησιμοποιήσει βία» για να προστατεύσει τα σύνορά του εάν η Τουρκία στείλει επιπλέον πρόσφυγες στην Ευρώπη.

Ο Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι η Ουγγαρία θα πρέπει να «χρησιμοποιήσει βία» στα νότια σύνορά της για να προστατεύσει τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η Τουρκία προχωρήσει με την απειλή να στείλει πρόσφυγες στην Ευρώπη, όπως μετέδωσε το Reuters.

«Εάν η Τουρκία ξεκινήσει εκατοντάδες χιλιάδες παραπάνω (από τις σημερινές προσφυγικές ροές), τότε θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε βία για να προστατέψουμε τα ουγγρικά σύνορα και τα σύνορα Σερβίας-Ουγγαρίας και δεν επιθυμώ για κανέναν να πρέπει να καταφύγουμε σε αυτό», τόνισε ο Ορμπάν.
Και το περίεργο είναι ότι έχουμε φτάσει να το κάνουμε θέμα αυτό. Να θεωρούμε το απολύτως φυσιολογικό ως… είδηση. Γιατί αν τα συνορά σου δεν τα ελέγχεις, δεν μπορείς να πειβάλλεις την θελησή σου ως κράτος σε αυτά, τότε τι νόημα έχει να υπάρχουν;