Η χωρίς κόκκινες γραμμές πολυσυλλεκτικότητα της Νέας Δημοκρατίας την οδηγεί αργά αλλά σταθερά σε μία κατάσταση εσωτερικών αντιπαραθέσεων, ειδικά στα ζητήματα εκείνα, όπου επιχειρείται προσέγγιση ορθοπολιτικών και αριστερών θέσεων αλλά και προσώπων. Τρανό παράδειγμα η πρόσφατη εξέλιξη με την ΟΝΝΕΔ Πεντέλης.

Όπως δημοσιεύθηκε από την ιστοσελίδα του τηλεοπτικού σταθμού ANTENNA, σε επιστολή που εξέδωσε η τοπική οργάνωση Πεντέλης, για την ενδεχόμενη μεταφορά αιτούντων άσυλο στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμινγκ, η αντίδραση της κεντρικής διοίκησης της ΟΝΝΕΔ ήταν άμεση, κατηγορηματική, αλλά και καταδικαστική, πράγμα που οδήγησε στην παραίτηση της επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης Φαίης Νικητοπούλου.

Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ

Η θέση της ΟΝΝΕΔ είναι σαφής και ανυποχώρητη: είμαστε δίπλα στην Κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του προσφυγικού, όσο και του μεταναστευτικού με τρόπο δίκαιο και αποτελεσματικό, χωρίς φωνές εντυπωσιασμού είτε από τη μία, είτε από την άλλη πλευρά.

Τα κρίσιμα ζητήματα απαιτούν μέτρο και νηφαλιότητα. Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης δεν υπηρετεί αυτή την κατεύθυνση, παρ’ όλο που πηγάζει από ενδιαφέρον για την περιοχή της. Για το λόγο αυτό, θα κινήσουμε άμεσα τις απαραίτητες διαδικασίες ώστε να εξηγηθεί η θέση μας σε όλες τις οργανώσεις. Τέλος, ευχαριστούμε το κόμμα της Μόριας και της Ειδομένης για το σημερινό μάθημα ανθρωπισμού. Το υποκριτικό τους ενδιαφέρον για ένα ζήτημα που αφορά ανθρώπους και τοπικές κοινωνίες είναι εδώ και χρόνια διαπιστωμένο με πικρό τρόπο, δεκάδες νεκρούς και αμέτρητα προβλήματα.

Η περιβόητη επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης

Στην επιστολή της η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι δεν συμφωνεί με τα σχέδια του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την μεταφορά αυτή απαριθμώντας λόγους για τους οποίους εκτιμά ότι δεν είναι προς το συμφέρον της πόλης, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ που τόνιζε ότι η επιστολή «αποτελεί πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για αίμα και τρόφιμα «μόνο για Έλληνες».

Παρακάτω ένα αντίγραφο της επιστολής:

Η επιστολή της Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης που ξεσήκωσε αντιδράσεις στο υπερκομματικό φιλομεταναστευτικό μέτωπο
Η επιστολή της Προέδρου της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης που ξεσήκωσε αντιδράσεις στο υπερκομματικό φιλομεταναστευτικό μέτωπο

Κι ο ΣΥΡΙΖΑ τη γνωστή καραμέλα

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του δεν έχασε την ευκαιρία να πιπιλίσει τη γνωστή καραμέλα του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της Χρυσής Αυγής και των κακών φασιστών. Σ’ αυτό το μήκος κύματος κινήθηκε η ανακοίνωσή του:

«Η επιστολή της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τον σχεδιασμό για παραχώρηση πτέρυγας του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ για τη στέγαση μεταναστών, αποτελεί πιστό αντίγραφο των εκστρατειών μίσους που είχε οργανώσει η Χρυσή Αυγή για αίμα και τρόφιμα «μόνο για Έλληνες». Στο κατάπτυστο αυτό κείμενο, είναι συγκεντρωμένα όλα τα ρατσιστικά και ακροδεξιά στερεότυπα τα οποία μολύνουν με φυλετικό μίσος την κοινωνία μας. Ούτε λίγο ούτε πολύ, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης απαιτεί τον αποκλεισμό των προσφύγων και των μεταναστών από τις υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και εκπαίδευσης για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Είναι τέτοιο το μίσος τους, που φτάνουν στο σημείο να επικρίνουν ακόμα και τους ανήλικους πρόσφυγες που έχουν βιώσει την φρίκη του πολέμου προβαίνοντας στην εξής αποκρουστική διατύπωση: «Ακόμα όμως και ένας 15χρονος που έχει πολεμήσει, έχει στην πραγματικότητα ψυχή ανηλίκου; Και συγκρίνεται με τα δικά μας 15χρονα»;

Η υποκρισία του δήθεν κεντρώου και προοδευτικού προφίλ που επιχειρεί πάση θυσία να στήσει ο αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, για το κόμμα του, κατέρρευσε με πάταγο. Η θλιβερή αυτή εξέλιξη τον υποχρεώνει να λογοδοτήσει άμεσα για αυτές τις χυδαιότητες. Το οφείλει πρωτίστως στην ελληνική κοινωνία που γίνεται αποδέκτης του δηλητηρίου των κομματικών του οργανώσεων».