Τον εκφοβισμό και τις απειλές των προϊσταμένων του αντιμετωπίζει Γάλλος δημοσιογράφος που κατά την κάλυψη των δολοφονιών στην Αστυνομία των Παρισίων, ανέφερε ότι μπορεί να πρόκειται για τρομοκρατική πράξη και ότι ο δολοφόνος μπορεί να έπαιρνε εντολές από το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Σύμφωνα με το γαλλικό εβδομαδιαίο ειδησεογραφικό περιοδικό Le Point, ο Κλεμάν Βέιγ-Ραϊνάλ, ένας δημοσιογράφος που εργάζεται για την ομάδα του France Télévisions, ισχυρίζεται ότι απειλήθηκε με κυρώσεις επειδή αναφέρθηκε «πρόωρα» στο κίνητρο πίσω από την επίθεση.

Ο Βέιγ-Ραϊνάλ, ο οποίος ήταν ένας από τους πρώτους δημοσιογράφους που έφτασαν στη σκηνή της αναζήτησης του δολοφόνου στο σπίτι του, ήταν επίσης ο πρώτος δημοσιογράφος που αποκάλυψε στον αέρα ότι ο δολοφόνος στην Αστυνομία των Παρισίων, ο 45χρονος Μικαέλ Χ, είχε προσηλυτισθεί στο Ισλάμ. Οι αναφορές του αναμεταδόθηκαν σε τρία διαφορετικά γαλλικά τηλεοπτικά προγράμματα.

Ο Γάλλος δημοσιογράφος δήλωσε στο Le Point ότι από ένα σημείο και μετά άρχισε να φοβάται, ενώ αντιμετωπίζει την υποβάθμισή του από τους εργοδότες του, οι οποίοι σκέφτονται να τον «βγάλουν από τον αέρα», στερώντας του ουσιαστικά τη δυνατότητα να κάνει τη δουλειά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά από αντίδραση συνδικαλιστικών φορέων, ο γαλλικός τηλεοπτικός σταθμός ανασκεύασε καταδικαστικές ανακοινώσεις εις βάρος του δημοσιογράφου και αναφέρθηκε σε απλές συστάσεις για μεγαλύτερη προσοχή σε «ευαίσθητα ζητήματα».