ΕΛ.ΑΣ. και ΕΥΠ «στο κόκκινο», μετά την εισβολή του τουρκικού Στρατού στη βορειοανατολική Συρία.

Συγκεκριμένα, οι αρχές της χώρας φοβούνται σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο μετακίνησης τζιχαντιστών προς την Ευρώπη, μέσω Ελλάδας από τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου αλλά και στον Έβρο.

Ο Συριακός Δημοκρατικός Στρατός υποστηρίζει πως 12.000 ύποπτοι τζιχαντιστές βρίσκονται φυλακισμένοι σε  διαφορετικά σημεία, με τις κουρδικές Αρχές της Συρίας να κατηγορούν την Τουρκία πως οι βομβαρδισμοί στην περιοχή όπου βρίσκεται μία από τις φυλακές τζιχαντιστών, είχαν ως αποτέλεσμα να βοηθηθούν οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και να δραπετεύσουν!

Κανείς ωστόσο δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με τους 12.000 υπόπτους για τζιχαντ.

Οι ελληνικές Αρχές πάντως,  θα επιχειρήσουν να αυξήσουν την επιφυλακή τους στα σύνορα, μέσω της ενίσχυσης των κλιμακίων των «ειδικών» υπηρεσιών ασφαλείας, με στόχο τα άτομα που φτάνουν στον Έβρο και στα νησιά να ελέγχονται αυστηρά, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καταγραφής τους, προκειμένου να «σκανάρονται» οι ύποπτοι. Ειδικά όσοι επιχειρούν να δηλώσουν ψευδή στοιχεία.

Ιδιαίτερη προσοχή θα δίνεται και στην ταυτοποίηση εισερχομένων με τα ονόματα που υπάρχουν στις λίστες των ελληνικών Αρχών με τους υπόπτους για συμμετοχή στον ISIS.

Τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης θα ενισχυθούν με προσωπικό, εκπαιδευμένο στον έλεγχο στοιχείων ταυτότητας υπόπτων, με κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής να βρίσκονται σε Έβρο και νησιά.

Σε περίπτωση άφιξης τζιχαντιστών στην Ελλάδα εκτιμάται ότι ο στόχος τους θα είναι να μετακινηθούν στην Ευρώπη.