Την Παρασκευή 4.10 19. επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, ο χωρικός αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μανδάλας μαζί με τον πρόεδρο της κοινότητας Χαλκειού Βασίλη Βίγκα κ το μέλος του τοπικού Συμβουλίου Ελένη Κουτσουράδη, υπεύθυνη στον τομέα καθαριότητος του χωριού.

Δεν τους επετράπη η είσοδος, λόγω του ότι δεν είχαν κλείσει επίσημο ραντεβού. Στην είσοδο της ΒΙΑΛ τους συνάντησε ο εκτελών χρέη Διοικητού κ. Φουρναράκης μιας κ η Διοικήτρια της ΒΙΑΛ απουσίαζε.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Αφορμή της επισκέψεως μας ήταν η επικείμενη κακοκαιρία κ η ενημέρωση μας ως προς τις θέσεις των υπευθύνων για τα ακόλουθα θέματα:

1. Πόσος είναι ο πληθυσμός των κατοικούντων στην ΒΙΑΛ κ στις γύρω εκτάσεις
2. Αν έχουν γίνει ενέργειες για την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ
3. Τι σχεδιασμός υπάρχει από την διεύθυνση σε περίπτωση βροχόπτωσης κ επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
4. Τι σχεδιασμός υπάρχει από την διεύθυνση για την απομάκρυνση των σκηνών από τις ιδιωτικές εκτάσεις
5. Πότε επιτέλους θα παραδοθεί η ΒΙΑΛ στον ιδιοκτήτη της που είναι ο Δήμος Χίου
Για κανένα θέμα δεν πήραμε επίσημη απάντηση….επικαλούμενοι ότι δεν έχουμε κλείσει επίσημο ραντεβού με την διεύθυνση….
Εμείς σαν κοινότητα σε συνεργασία με τον Δήμο συνεχίζουμε κάθε νόμιμη ενέργεια ώστε ο τόπος μας να έρθει στην κανονικότητα του. Είναι πλέον καιρός η κυβέρνηση να πάρει θέση κ να λύση το θέμα που ταλανίζει τον τόπο μας!!!Περιμένουμε να πειθαρχήσετε στις δικαστικές αποφάσεις κ να προχωρήσετε….

Υστερόγραφο: η τοπική μας κοινωνία παραμένει άγρυπνη κ σε εγρήγορση ζητώντας κ απαιτώντας τον δίκαιο αίτημα μας…επιστροφή στην κανονικότητα του τόπου μας…και ο ύπνος μας με τα μάτια ανοιχτά είναι».