Μας έχουν φάει τα αυτιά τις τελευταίες ώρες με το “αυτοδιοίκητο” του  ΚΕΘΕΑ και την κακή κυβέρνηση, που θέλει να “αλώσει” τον συγκεκριμένο οργανισμό, τον οποίο χρηματοδοτεί κάθε χρόνο “βρέξει χιονίσει” με 20 εκατομμυριάκια ευρώ.
Γιατί ξαφνικά τόση “ευαισθησία” για την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο εκλέγεται η “διοίκηση” του συγκεκριμένου οργανισμού; Γιατί τόσο πάθος για την υπεράσπιση του “αυτοδιοίκητου”;

Το “αυτοδιοίκητο” διαφόρων οργανισμών, η “ανεξαρτησία” τους από τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κράτος, υπάρχει σε διάφορες μορφές. Από το αυτοδιοίκητο των Πανεπιστημίων, ώς την “ανεξαρτησια” των διαφόρων “Αρχών”, που φροντίζουν για κάθε είδους αποφάσεις, οι οποίες συνήθως προωθούν την αριστερίστικη ατζέντα. Βλέπε τον συνήγορο του Πολίτη, βλέπε την Αρχή για τα προσωπικά δεδομένα και όλα τα σχετικά υπόλοιπα.

Μέσα από αυτές τις δομές η Αριστερά φιλοδοξεί όχι μόνον να επιβάλλει την ατζέντα της, όχι μόνον να δημιουργήσει τις συνθήκες για την δικαίωση των ιδεών της, αλλά και να διασφαλίσει ότι τα πρόσωπά της θα έχουν σημαίνουσες θέσεις. Και όχι μόνον αυτό, αλλά θα μπορούν να βολεύουνται και να βολεύουν τους δικούς τους ανθρώπους. Να χρηματοδοτούν “έρευνες” οι οποίες θεμελιώνουν με ψευδεπιστημονικό τρόπο τις απόψεις τους, να χρηματοδοτούν τους ανθρώπους τους και να τους… μετατρέπουν σε ειδήμονες.

Από ανεξάρτητες αρχές προέκυψαν τύποι σαν τον Καμίνη, από ανεξάρτητες αρχές ήλθαν οι οδηγίες που είχαν ως αποτέλεσμα την αφαίρεση του θρησκεύματος και της ιθαγένειας από τα σχολικά έγγραφα.
Τις ανεξάρτητες αρχές στόχευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, επιλέγοντας να τις “γεμίσει” με δικά του πρόσωπα πριν τελειώσει η κυβερνητική του θητεία. Το γεγονός ότι μέχρι πρόσφατα η κυβέρνηση της ΝΔ είχε επιλέξει να παγώσει αυτήν την διαδικασία μόνον όσον αφορά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού δείχνει το πόσο κοντόφθαλμη πολιτικά είναι.
Γι’ αυτό νοιάζονται τόσο πολύ για το ΚΕΘΕΑ οι Συριζαίοι και οι συν αυτώ. Γιατί αυτά είναι τα μέσα του πολιτιστικού μαρξισμού, τα οποία χρησιμοποιούν για να κρατήσουν την ιδεολογική τους κυριαρχία.