Σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας βγήκε στο βήμα της Βουλής. Για να απαντήσει στην ερώτηση που του έκανε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο άνθρωπος τον οποίο προεκλογικά οι οπαδοί του Κ. Μητσοτάκη έλεγαν ότι θα … βάλουν φυλακή!
Και τι έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας; Τίποτε άλλο παρά να διακηρύξει την πίστη του στον… πολυπολιτισμό. Τίποτε άλλο παρά να ανακοινώσει κάποια μέτρα διαχείρισης ενός προβλήματος, το οποίο δεν είναι διαχειρίσιμο όσο τα συνορά μας είναι ανοικτά και οι ροές αυξάνουν. Επίσης έκανε κάτι ακόμη. Παραδέχθηκε ότι υπάρχει μεταναστευτική πολιτική η οποία έχει ως σκοπό να… λύσει το δημογραφικό. Επί της ουσίας δηλαδή και αυτός μας ανακοίνωσε ότι η αντικατάσταση των Ελλήνων είναι μέσα στο… πρόγραμμα!

Η ομιλία Μητσοτάκη!

Ας το πάρουμε όμως από την αρχή. Ενώ όσον αφορά στις διαπιστώσεις του περί του προβλήματος ως μεταναστευτικού και όχι ως προσφυγικού, ενώ όσον αφορά στις διαπιστώσεις του περί σοβαρών χωρών που φυλούν τα συνορά τους είχε δίκιο, η συνέχεια ήταν σαφώς διαφορετική. Αφού ήταν βασισμένη στα “φιλελέφτ” δόγματα της καθεστωτικής τάξης της παλαιάς Ευρώπης, η οποία θεωρεί τον “πολυπολιτισμό” κάτι καλό, η οποία αποδέχεται ότι οι Ευρωπαϊκοί πληθυσμοί πρέπει να αντικατασταθούν από ασιάτες και αφρικανούς.

Πρόγραμμα αντικατάστασης!
Είπε συγκεκριμένα: «Με ρωτήσατε εάν φοβόμαστε τους πρόσφυγες ως μια δύναμη που θα μπολιάσει την ελληνική κοινωνία. Σας λέω όχι, δεν τους φοβάμαι. Αρκεί να είναι αυτοί οι οποίοι πληρούν τους κανόνες για να απολαμβάνουν διεθνούς προστασίας. Και αν η Ευρώπη ή η Ελλάδα θέλει να κάνει μια συγκεκριμένη μεταναστευτική πολιτική για να ενισχύσει το δημογραφικό της πρόβλημα έχει τη δυνατότητα να το κάνει, αλλά θα το κάνει οργανωμένα και θα το κάνει με κανόνες».

Η άλλα αντ΄άλλων κριτική στην ΕΕ

Ακόμη και η κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΕΕ, ήταν σε εντελώς λάθος επίπεδο. Αντί να κατακεραυνώσει την ολιγωρία της ΕΕ, αντί να μιλήσει για την παγίδα της χρηματοδότησης της Τουρκίας και της αναδειξής της ως “ρυθμιστή” του προβλήματος, αντί να σημειώσει τον λανθασμένο ρόλο της Frontex η οποία βρίσκεται εδώ ως διεκπαιρεωτής των λαθρομεταναστών, αποφάσισε να τα βάλει με τις χώρες του Βίζενγκραντ, επειδή αυτές δεν δέχονται να γίνουν μέρος του προβλήματος. Συγκεκριμένα  κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η Ευρώπη «δεν έχει δείξει ακόμη επαρκή δείγματα αλληλεγγύης», εστιάζοντας την κριτική του στις χώρες του Βίζενγκραντ οι οποίες «έχουν μείνει συστηματικά έξω από οποιαδήποτε προσπάθεια δίκαιης κατανομής προσφύγων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης». «Σε αυτούς λοιπόν τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων λέω ξεκάθαρα ότι ως πρωθυπουργός της Ελλάδος θα θέσω το ζήτημα ότι πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες κυρώσεις για ευρωπαϊκές χώρες που δεν συμμετέχουν σε δίκαιη κατανομή των προσφύγων σε ευρωπαϊκό επίπεδο» ανέφερε, επισημαίνοντας πως αν δεν συμμετέχουν οι χώρες αυτές στην κατανομή των προσφύγων δεν θα πρέπει να απολαμβάνουν τα δικαιώματα της Σένγκεν.

Μάλιστα κ. Μέρκελ
Καταλαβαίνει κανείς από αυτό και μόνον ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ευθυγραμμίζεται εντελώς με την γερμανική τακτική στην Ευρώπη, που θέλει την κατάργηση της κυριαρχίας των κρατών ακόμη και επί του ποιός μπαίνει στην κάθε χώρα. Και η οποία τακτική εμμένει στα ανοιχτά σύνορα στην χώρα μας.  Ακόμη και όταν οι υπόλοιπες χώρες κλείνουν τα δικά τους.

Μετατροπή της χώρας σε πολυπολιτισμική
Όμως εάν θα έπρεπε κάτι να σοκάρει του δεξιούς ψηφοφόρους, αυτό δεν θα ήταν τίποτε άλλο παρά η αναφορά του κ. Μητσοτάκη στην περηφάνεια του για την σταδιακή μετατροπή της χώρας μας σε “πολυπολιτισμική”.
Είπε επακριβώς:  “τα παιδιά των προσφύγων που θα επιλέξουν να κάνουν τη χώρα μας τη δεύτερη πατρίδα τους πρέπει να αισθάνονται και θα αισθάνονται Έλληνες». «Αυτό είναι το σωστό. Να πάνε σε ελληνικό σχολείο και εάν είναι άριστοι μαθητές, να σηκώσουν την Eλληνική σημαία”. Και συνέχισε: «Μακριά από εμάς οποιαδήποτε ξενοφοβία ή οποιοσδήποτε ρατσισμός. Είμαι υπερήφανος όταν πηγαίνω σε παρελάσεις και βλέπω μια κοινωνία η οποία μετατρέπεται σε πολυπολιτισμική σιγά – σιγά. Δεν αμφισβητείται η εθνική μας ακεραιότητα με αυτό τον τρόπο».
Θα μπορούσε κάποιος να εξηγήσει πολλά στον κ. Μητσοτάκη για την χρεωκοπία του πολυπολιτισμού. Δεν υπάρχει όμως λόγος. Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι όταν μιλάμε για “πολυπολιτισμό” εννοούμε συμπαγείς μουσουλμανικές κοινότητες στην καρδιά των πόλεων της Δύσης.
Σε αυτή την εκφορά του λόγου του κ. Μητσοτάκη αναδεικνύεται η “προοδευτικίλα” η οποία τον διακατέχει. Συνήθως η “περηφάνεια” σχετίζεται με κάποιο “επίτευγμα”. Στην προκειμένη περίπτωση το επίτευγμα δεν είναι άλλο παρά η πραγμάτωση των στόχων της άκρας αριστεράς. Δηλαδή της μετατροπής του έθνους – κράτους σε πολυπολιτισμική κοινωνία. Υπερήφανοι όταν συμβαίνει αυτό είναι κυρίως όσοι θέλουν να καταλύσουν τους θεσμούς του έθνους κράτους. Και ο κ. Μητσοτάκης μαζί τους.
Δεν ξέρω σύγχρονο δεξιό κόμμα στην Δύση το οποίο πλέον να υπερασπίζεται την πολυπολιτισμικότητα. Ακόμη και το κόμμα της κ. Μέρκελ έχει αλλάξει στάση. Ο κ. Μητσοτάκης πάει να κάνει την… διαφορά. Και να την βγεί από … αριστερά στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Βαρουφάκη, των οποίων μόνον τα ακραία στελέχη υπερθεμάτιζαν με τόση θέσμη υπέρ του μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας σε πολυπολιτισμική.

Τα “άχρηστα μέτρα”

Από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης αναφέρθηκε σε μέτρα τα οποία προτίθεται να λάβει η κυβερνησή του. Μέτρα τα οποία θα μπορούσε κανείς να συζητήσει υπό έναν όρο. Να ξέρει για τι αριθμό ανθρώπων μιλάει. Αυτή την στιγμή τα συνορά μας είναι άδεια. Η πύκνωση των περιπολιών σε στεριά και θάλασσα λίγη σημασία έχει όταν τα σώματα ασφαλείας, λειτουργούν μάλλον ως “βοηθοί” των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων. Περιπολούν, τους βρίσκουν και τους μεταφέρουν στην χώρα μας. Όσο θέληση και εάν υπάρχει, ειλικρινής να υποθέσουμε για “νοικοκύρεμα” είναι καταδικασμένη να αποτύχει όταν τα συνορά μας είναι τρύπια και ο αριθμός των λαθρομεταναστών αυξάνεται συνεχώς.
Το παράδειγμα της Μόρια είναι σαφέστατο. Τόσα μέτρα και ο αριθμός συνεχώς αυξάνεται. Το ίδιο θα γίνει και με τα ξενοδοχεία, τα διαμερίσματα και τα κλειστά κέντρα κράτησης στην ενδοχώρα.
Ως εκ τούτου, στην καλύτερη τα μέτρα είναι ανεφάρμοστα.

Δ. Παπαγεωργίου