Προσέξτε να δείτε σε ποιο σημείο έχει φτάσει η πολιτική ορθότητα σε αυτή την χώρα: Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είναι ένας νέος πολιτικός, ο οποίος έγινε γνωστός τα τελευταία χρόνια, αντιμετωπίζοντας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (ομολογουμένως με επιτυχία) σε τηλεοπτικά πάνελ.
Αμάρτησε όμως από ό,τι φαίνεται κατά της πολιτικής ορθότητας. Πώς;  Ο Κυρανάκης ήταν ο πρώτος που ανακοίνωσε προεκλογικά ότι θα δοθεί ένα νέο επίδομα της τάξης των 2.000€ για κάθε νέα γέννηση. Βέβαια αργότερα η ΝΔ βγήκε να ανακοινώσει ότι το επίδομα θα το πάρουν όλοι ακόμη και οι μη Έλληνες. Ο Κυρανάκης όμως έμπλεξε καθώς ο άνθρωπος του Σόρος στην Ελλάδα, πρόεδρος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτης Δημητράς, του έκανε μήνυση για την ανακοίνωση ότι το επίδομα θα το έπαιρναν μόνο οι Έλληνες.

Ο τρόπος με τον οποίο δρά το Παρατηρητήριο του κ. Δημητρά, είναι γνωστός τα τελευταία χρόνια. Υποβάλλει μηνύσεις κατά όποιου λέει πράγματα, τα οποία το παρατηρητήριο θεωρεί ότι είναι εκτός του newspeak που κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν στην χώρα. Έχει μηνύσει όποιον τολμά να εκφράζει μια “αιρετική” για την θρησκεία της πολιτικής ορθότητας άποψη.
Έχοντας την σφραγίδα μιας οργάνωσης που κάποτε είχε κάποιο κύρος, αλλά πλέον έχει αποκαθηλωθεί πλήρως στα μάτια όσων γνωρίζουν το τι γίνεται ο κ. Δημητράς θεωρεί ότι μπορεί να ορίζει τα όρια του δημοσίου διαλόγου. Γι’ αυτό άλλωστε κάποιοι του έχουν δώσει τον τίτλο του “Εθνικού Λογοκριτή”! Στο παρελθόν μάλιστα έχει και άλλες φορές μηνύσει ανθρώπους που εκφέρουν πολιτικές θέσεις, όπως τον Θάνο Τζήμερο, αρχηγό του κόμματος “Δημιουργία Ξανά”!
Από ό,τι φαίνεται όμως αυτή την φορά έπεσε στην … περίπτωση, καθώς ο Κωσταντίνος Κυρανάκης, ζήτησε ο ίδιος την άρση ασυλίας του για λόγους αρχής  από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Όπως δήλωσε στην Επιτροπή, «είμαι κατά της βουλευτικής ασυλίας για λόγους αρχής και ζητώ την άρση της».

Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν την άρση ασυλίας του με ψήφους 7 υπέρ έναντι 4 κατά. Ο κ. Κυρανάκης χαρακτήρισε αβάσιμη τη μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του από τον πρόεδρο του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, Παναγιώτη Δημητρά, ωστόσο, όπως είπε, «δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από την ασυλία μου».
Ενώ τόνισε: «Επανέλαβα ένα μέτρο που αποτελεί δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας και έχει σαν στόχο να αντιμετωπιστεί άμεσα το τεράστιο πρόβλημα του δημογραφικού. Η μήνυση είναι αβάσιμη. Είμαι όμως κατά της βουλευτικής ασυλίας και ζητώ για λόγους αρχής από την επιτροπή να γίνει άρση».
Αναμένουμε να δούμε την δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης όποτε και εάν γίνει αυτή!