Εξεταστική επιτροπή για τον πρώην Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ζήτησε στις προγραμματικές του δηλώσεις  ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη πόλη Ελληνική  Γιάννης Κουριαννίδης.
Συγκεκριμένα ο κ. Κουριαννίδης δήλωσε  ότι θα καλέσει σε διαβούλευση τις άλλες δημοτικές παρατάξεις προκειμένου να έρθει σύντομα ένα σχέδιο ψηφίσματος με το οποίο το δημοτικό συμβούλιο θα ζητά από τον Προέδρο της Ελληνικής βουλής την δημιουργία εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση ευθυνών, παρανομιών και παραλήψεων βλαπτικών για τα εθνικά μας συμφέροντα στα οποία ενδέχεται να έχει υποπέσει ο κ. Κοτζιάς αναφορικά με την συμφωνία των Πρεσπών.
Ο  κ. Κουριαννίδης δήλωσε ότι έχει πρωτεύουσα σημασία για την παράταξη του η επαναφορά της δημοτικής αρχής στην πρωτοπορία του αγώνα για την Μακεδονία  μετά την θλιβερή μακροχρόνια παρένθεση της απελθούσας διοίκησης, με τον πρώην Δήμαρχο να παίζει ουσιαστικά τον ρόλο του λαγού στις απαράδεκτες και ντροπιαστικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης.

Αντίσταση και στα σχέδια Χρυσοχοϊδη!
Ενώ επιπρόσθετα, ζήτησε να πάψει να διευκολύνει ο Δήμος την υλοποίηση απαράδεκτων σχεδιασμών της κεντρικής εξουσίας που μετατρέπουν όλες τις πόλεις της πατρίδας μας και την Θεσσαλονίκη, σε καταφύγιο παρανόμων μεταναστών, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κοινωνική συνοχή και ειρήνη, εις βάρος παράλληλα και των περιορισμένων σε αριθμό πραγματικών προσφύγων.