Περί ΜΚΟ και ειδικά αυτών σε Τουρκία. Είναι οι ίδιες “ανθρωπιστικές” οργανώσεις που υποτίθεται λαμβάνουν και επιδοτήσεις από την ΕΕ (και ο Ερντογάν εκβιάζει για περισσότερα χρήματα) για να μπλοκάρουν τις ροές των παράνομων μεταναστών και να στηρίξουν τις ανάγκες προσφύγων. Η πληροφορία έρχεται από Τουρκικά μέσα, οπότε δεν υπάρχει θέμα αμφισβήτησης. Προφανώς κρεμάσαν την διοίκηση της συγκεκριμένης ΜΚΟ λόγω της σχέσης της με το δίκτυο Gulen.

Ο λόγος για την ΜΚΟ με το όνομα Ερυθρά Ημισέληνος της Τουρκίας (αντίστοιχη του Ερυθρού Σταυρού στην Ευρώπη και την Δύση γενικότερα), όπου φαίνεται πώς ακολούθησαν την πεπατημένη και αυτοί, και τις δωρέες και επιδοτήσεις απο τα Ηνωμένα Έθνη , τις έκαναν πολυτελή αυτοκίνητα και απολαύσεις για κάποια στελέχη.

Συνολικά 10 οχήματα 4×4, συμπεριλαμβανομένων δύο αυτοκινήτων εξαιρετικής πολυτέλειας, αγοράστηκαν με 3 εκατομμύρια 700 χιλιάδες τουρκικές λίρες (643 χιλιάδες δολάρια) στο πλαίσιο του προγράμματος Σχέδιο Βοήθειας για την Κοινωνική Συνοχή για τους Αλλοδαπούς, σύμφωνα με δημοσίευμα στην Daily Cumhuriyet. Η έκθεση αναφέρει ότι τα χρήματα δωρήθηκαν από το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (WFP) για να «στηρίξουν τους θιγόμενους αλλοδαπούς για να εκπληρώσουν τις βασικές τους ανάγκες με αξιοπρεπή τρόπο».

Ωστόσο, η δωρεά του WFP που στάλθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, που συνήλθε υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου Kerem Kınık, χρησιμοποιήθηκε για την αγορά οχημάτων με το πρόσχημα των «επειγόντων αγορών».

Όλα τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου έχουν συγγένεια μεταξύ τους ή ισχυρούς δεσμούς με το κυβερνών κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) καθώς και με τα ισλαμικά ιδρύματα που διαχειρίζονται τα παιδιά του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Kerem Kınık, Αντιπρόεδρος της Τουρκικής Ερυθράς Ημισελήνου, είχε κάνει προπαγάνδα για τον υποψήφιο του ΑΚΡ της Κωνσταντινούπολης Binali Yıldırım κατά τη διάρκεια των τοπικών επαναλήψεων στην Κωνσταντινούπολη πρόσφατα.

Το 2012, ο Kerem Kınık είχε διαφημίσει παραδόξως και την επίσκεψή του στον Ισλαμιστή ιερέα Kethim Gülen, βασισμένο στις Η.Π.Α., ο οποίος κατά το ΑΚΡ είναι ο πρωταρχικός ύποπτος για το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου στην Τουρκία το 2016. Η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος έχει επίσης επικριθεί λόγω αυθαίρετων και υπερβολικών αυξήσεων των αποδοχών του διοικητικού της συμβουλίου καθώς και των ισχυρισμών περί διαφθοράς.
Geopolitics & Daily News via Αλέξανδρος Νικλαν