Πρώτα πρέπει να τηρηθούν οι ισορροπίες μεταξύ των κομμάτων του Ευρω-κοινοβουλίου. Μετά πρέπει να τηρηθούν οι ισορροπίες μεταξύ των χωρών της ΕΕ. Και όταν λέμε των χωρών εννούμε Γαλλία-Γερμανία και όλοι οι άλλοι σε δευτεροτρίτη μοίρα. Φέτος για πρώτη φορά πρέπει να τηρηθεί και η ισορροπία των φύλων, καθώς η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν (πρ. αποτυχημένη υπουργός Αμύνης της Γερμανίας, καθώς επί θητείας της το ξεχαρβάλωμα ήταν πλήρες) φιλοδοξεί να φέρει τις γελοιότητες των αμερικάνικων πανεπιστημίων στην Κομισιόν κι έτσι ο αριθμός ανδρών και γυναικών που συμμετέχουν σε αυτή να είναι ίδιος, μην τυχόν και την κατηγορήσει κανείς ότι δεν είναι αρκετά φεμινίστρια.

Λίγο απ’ όλα για να είναι όλοι οι γραφειοκράτες ευτυχισμένοι!

Έτσι προχωρούν οι διαδικασίες για την κατάρτιση της… Ευρω-κυβέρνησης, γνωστότερης και ως Κομισιόν στις Βρυξέλες. Και αναμένεται να τερματιστούν συντόμως, καθώς οι απαραίτητες διαπραγματεύσεις γίνονται εκτός δημοσιότητας εδώ και καιρό.
Ο Ολλανδός σοσιαλδημοκράτης Φρανς Τίμερμανς αναμένεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της δράσης για το κλίμα, ενώ η Δανή φιλελεύθερη Μαργκρέτε Βέσταγκερ — μαύρο πρόβατο για τη Σίλικον Βάλεϊ — αυτό της ψηφιακής οικονομίας, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.
Μαζί τους θα είναι ο Ιρλανδός Φιλ Χόγκαν (ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα [ΕΛΚ], όπως και η Φον ντερ Λάιεν), που είναι σήμερα επίτροπος Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και αναμένεται να ονομαστεί επίτροπος Εμπορίου, αναλαμβάνοντας ένα πολυπόθητο για αρκετούς χαρτοφυλάκιο· ενώ ο Αυστριακός Γιοχάνες Χαν (ΕΛΚ επίσης), αναμένεται να γίνει επίτροπος Προϋπολογισμού, αφού χειρίστηκε το χαρτοφυλάκιο της Διεύρυνσης.
Μεταξύ των νεοεισερχόμενων προσώπων η γαλλίδα φιλελεύθερη Σιλβί Γκουλάρ, άλλοτε ευρωβουλεύτρια και υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Γαλλίας, αναμένεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της εσωτερικής αγοράς, που συνδέεται με την ελεύθερη κίνηση των αγαθών και των προσώπων.
Ο ιταλός σοσιαλδημοκράτης Πάολο Τζεντιλόνι, πρώην πρωθυπουργός, πιθανόν, σύμφωνα με μία πηγή, να αναλάβει επίτροπος Οικονομίας και Δημοσιονομικών Υποθέσεων. Μια άλλη πηγή πάντως θέλει τον Τζεντιλόνι να αναλαμβάνει επίτροπος Ανταγωνισμού, άλλο επίζηλο αξίωμα.

Ελληνικό ενδιαφέρον!

Ιδιαίτερη αξία έχει να σημειωθεί και το ότι αρκετά μέλη της νέας Κομισιόν είναι ύποπτα για περιπτώσεις… διαφθοράς.
Ενώ υπάρχει και ελληνικό ενδιαφέρον για τον Μαργαρίτη Σχοινά, ο οποίος περιμένουμε να δούμε πώς θα χρησιμοποιηθεί αφού τον στείλαμε επί… παραγγελία των Βρυξελλών, οι οποίες τον είχαν συνηθίσει και δεν ήθελαν να τον χάσουν.

Φιλελέφτ Κομισιόν!

Όπως βλέπετε μια ωραία μείξη αριστεροδεξιάς που μπορεί πολύ άνετα να ονομασθεί “φιλελέφτ”. Καθώς όπως αναγγέλεται προτεραιότητα της νέας Κομισιόν θα είναι η αντιμετώπιση της “Κλιματικής Αλλαγής”, μαζί με το Μπρέξιτ (που προσπαθούν να μην γίνει) και φυσικά τον κακό Ντόναλντ Τράμπ.
Στο μεταξύ ενώ τα ΜΜΕ προσπαθούν με κάθε τρόπο να ενημερώσουν τους Ευρωπαίους πολίτες για την νέα τους κυβέρνηση, αυτοί δεν ανταποκρίνονται καθόλου, αφού δικαίως την θεωρούν μια εντελώς αντι-δημοκρατική διαδικασία, επί της οποίας δεν έχουν κανέναν απολύτως έλεγχο. Αφού ο Ευρωπαϊκός Λεβιάθαν προχωρά αδιαφορώντας για το τι θέλουν οι πολίτες (βλ. Ιταλία, Μ. Βρεταννία).