Απορίες γεννά η αδράνεια της Χρυσής Αυγής ως προς το ζήτημα της επανακαταμέτρησης των ψήφων της. Υπενθυμίζουμε ότι μια μέρα μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, η Χρυσή Αυγή ανακοίνωνε ότι «η νομική υπηρεσία του κόμματος προβαίνει σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για επανακαταμέτρηση των ψήφων σε όλη την Επικράτεια! Θα μετρήσουμε τμήμα προς τμήμα, κάλπη προς κάλπη όλες τις ψήφους και θα ανατρέψουμε το σχέδιο ενός ολόκληρου συστήματος ενάντια στην φωνή της Αλήθειας, την φωνή των Ελλήνων Εθνικιστών!»

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο «αγαπημένος» των Χρυσαυγιτών Ηλίας Κασιδιάρης, τρία λεπτά νωρίτερα, ανακοίνωνε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter με τα ίδια σχεδόν λόγια την πρόθεση για επανακαταμέτρηση.

Η αλήθεια είναι ότι με την απόσταση από το φράγμα του 3% να περιορίζεται σε λίγες χιλιάδες ψήφους, κάθε κόμμα και κάθε ηγέτης θα όφειλε να προβεί άμεσα σε ένσταση στο Εκλογοδικείο. Το γεγονός δε ότι από πολύ νωρίς τα τηλεοπτικά κανάλια είχαν εξαφανίσει τη Χρυσή Αυγή από την κατανομή των εδρών και πολλά στελέχη – της ΝΔ κυρίως – θεωρούσαν βεβαία την μη εκλογή της, εντείνει την ανάγκη αυτής της επανεξέτασης των αποτελεσμάτων.

Οι δύο εβδομάδες της προθεσμίας για ένσταση παρήλθαν όμως και η επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων της Χρυσής Αυγής παρέμεινε στις προθέσεις. Αυτό τουλάχιστον συμπεραίνει κανείς από το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει η παραμικρή πληροφόρηση από πλευράς του κόμματος, ως προς το, αν εν τέλει υπεβλήθη το σχετικό αίτημα.

Ο κατά τα άλλα λαλίστατος Ηλίας Κασιδιάρης έχει εξαφανισθεί. Πλην μίας συνεντεύξεώς του τρεις μέρες αργότερα, στον τηλεοπτικό σταθμό ΕΓΝΑΤΙΑ (βλ. Video), όπου επανέλαβε την πρόθεση του κόμματος να προβεί σε ένσταση στο Εκλογοδικείο περιορίζεται καθημερινά σε σχολιασμό της επικαιρότητος.

Ο αρχηγός του κόμματος καλεί τον κόσμο σε ανασύνταξη και γράφει επετειακά άρθρα, αλλά για την επανακαταμέτρηση ούτε κουβέντα, αφήνοντας στην κρίση του καθενός το τι μπορεί να έχει συμβεί. Σε κάθε περίπτωση, το ενδεχόμενο η επανακαταμέτρηση να «πάγωσε» από πλευράς της ηγεσίας του κόμματος θα γεννούσε τεράστια ερωτήματα, που θα προσετίθεντο στον «κουβά» των μυστηρίων που περιβάλλουν το κόμμα του Νίκο Μιχαλολιάκου, όπως π.χ. η στήριξη του διορισμού της Βασιλικής Θάνου στην κεφαλή της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Επιπλέον, ίσως να είναι αυτός κι ένας από τους λόγους που τα σενάρια για περαιτέρω ηχηρές αποχωρήσεις, μετά τους Λαγό, Ηλιόπουλο, Κούζυλο και Γερμενή, φουντώνουν.