Νίκος Παναγιωτόπουλος: Οι «Πρέσπες» γεννούν ελπίδα… (video)

0
209

Οι εκπτώσεις στην εμπορική αγορά ξεκίνησαν ήδη από την περασμένη εβδομάδα. Συγχρόνως ξεκίνησαν και στην κυβέρνηση. Πρώτα η τοποθέτηση του κρατιστή Θεοχάρη στο νευραλγικό Υπουργείο Τουρισμού, μετά η τοποθέτηση του «πρόθυμου» Γιώργου Μαυρωτά σε κυβερνητικό πόστο και τώρα οι δηλώσεις του ΥΠΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου για τις Πρέσπες.

Ο κύριος Νίκος Παναγιωτόπουλος, που αναρτούσε με περίσσια υπερηφάνεια της φωτογραφίες του στα συλλαλητήρια και που κατήγγειλε πριν κάποιους μήνες την κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τα γύρισε κατά το «με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω…».

Τι είπε λοιπόν, για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης στο συνέδριο του ECONOMIST;

Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία (των Πρεσπών) επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές. Απλά, η άποψή μου είναι – με κάθε καλή πρόθεση και θέλω να το τονίσω αυτό – ότι για να σταθεί αυτή η Συνθήκη και να παράξει θετικά αποτελέσματα, θα πρέπει και τα δύο μέρη να σταθούν με προσήλωση στην τήρηση των ουσιωδών όρων αυτής. […] Αν αυτή εφαρμοστεί με απαρέγκλητη τήρηση όλων των ουσιωδών όρων της, τότε νομίζω ότι θα μπορούμε να πάμε σ’ ένα καλύτερο μέλλον.

Άλλα έλεγε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος πριν μερικούς μήνες

Άλλα έλεγε ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος για τη Συμφωνία των Πρεσπών τον Ιούνιο του 2018, λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές.
Άλλα έλεγε ο ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος για τη Συμφωνία των Πρεσπών τον Ιούνιο του 2018, λίγο πριν πέσουν οι υπογραφές.

Εύλογα, αναρωτιέται κανείς: Τελικά, αυτή η συμφωνία ήταν μια κακή συμφωνία, όπως ο πρωθυπουργός δεν έχανε ευκαιρία να δηλώνει εδώ και 18 μήνες; Είναι το μέλλον της πατρίδας μας υποθηκευμένο μέσω αυτής της Συνθήκης; Η αποδοχή «μακεδονικής γλώσσας» και «μακεδονικής εθνότητας» είναι τελικά αποδεκτή εθνική υποχώρηση ή όχι;

Γιατί αυτά έγραφε ο κ. Νίκος Παναγιωτόπουλος, πέρσι τον Ιούνιο πριν πέσουν οι υπογραφές στις Πρέσπες, όταν ο αρχηγός του κατέθετε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο Πρόταση Δυσπιστίας στη βουλή.

Κι αλήθεια, η παρακάτω ομιλία του στη Βουλή λίγο πριν την κύρωση της Συμφωνίας τον Πρεσπών, τι ήταν; Ψέμματα; Το ξανασκεφτήκατε, κύριε Υπουργέ;