Ντόναλντ Τραμπ: Έχασα όλους μου τους φίλους (video)

0
149

Κατάθεση ψυχής έκανε σε πρόσφατη ομιλία του στο Γκρίνβιλ της Βορείου Καρολίνας ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Ισχυρίστηκε ότι αναλαμβάνοντας τα καθήκοντά του έχασε όλους του τους φίλους. Κατέληξε ωστόσο ότι αυτό συμβαίνει, επειδή ο θεσμός του Προέδρου και οι ΗΠΑ ανέκτησαν το κύρος τους. Ήταν η πρώτη ομιλία του Αμερικανού Προέδρου στο πλαίσιο της καμπάνιας του για την επανεκλογή του, που φέρει τον τίτλο «Να διατηρήσουμε την Αμερική μεγάλη».

Είπε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ

Ξέρετε, έχω φίλους. Καλούς φίλους. Και πάντοτε με αποκαλούσαν Ντον, Ντόναλντ, Ντι Τζέι… Με αποκαλούσαν, όπως θες. Και χάνεις όλους σου τους φίλους όταν είσαι Πρόεδρος. Διότι φοβούνται όλοι να σού μιλήσουν. Καταλαβαίνετε, τι σας λέω; Εκτός ίσως από αυτές τις 6-7 κυρίες εκεί κάτω. Αυτές μιλούν όλη την ώρα.

Φίλοι μου, έχουν υπέροχους φίλους. Κατασκευαστές από τη Νέα Υόρκη, σκληρά καρύδια, είναι έξυπνοι, πλούσιοι, άλλοι πάλι είναι φτωχοί, άλλοι από τη μεσαία τάξη… δεν έχει σημασία πλούσιοι ή όχι.

Με καλούν και λένε:

– Κύριε Πρόεδρε, τι κάνετε; Είμαι ο Ρίτσαρντ.
– Ωραία, Ρίτσαρντ. Χαλάρωσε!

Αυτός είναι ένας τύπος που μού ‘λεγε:

– Έι Ντον! Τι κάνεις; Πάμε για φαΐ;

Και τώρα λέει:

– Κύριε, τι κάνετε; Είστε καλά;

Του λέω:

– Ρίτσαρντ, λέγε με Ντόναλντ. Όπως μ’ έλεγες πάντα! Πάντα να με λες Ντόναλντ!
– Εντάξει, ευχαριστώ Ντόναλντ! Σ’ ευχαριστώ πολύ!

Και μετά από λίγο:

– Κύριε Πρόεδρε! Χάρηκα πάρα πολύ που…

Έχασα όλους μου τους φίλους. Ανασκουμπώθηκαν. Πνίγονται. Καταλαβαίνετε τι λέω; Πνίγονται. Δεν μπορούν ν’ αναπνεύσουν. Γιατί οι άνθρωποι έχουν τέτοιο σεβασμό για το θεσμό του Προέδρου. Γιατί έχουν σεβασμό και πάλι για την πατρίδα μας. Η πατρίδα μας εμπνέει και πάλι το σεβασμό.