Με έκπληξη είδαν εχθές οι Έλληνες πολίτες, κατά την τελευτή ορκωμοσίας των βουλευτών, τον τέως πρωθυπουργό της χώρας να μη συμμετέχει στο θρησκευτικό όρκο των βουλευτών. Σίγουρα, κανείς δεν πίστευε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι υπόδειγμα Χριστιανού, όμως εξίσου κανείς δεν πίστευε ότι θα μας το ‘τριβε έτσι άκομψα στα μούτρα ότι τόσα χρόνια μάς κορόιδευε.

Όσο κι αν κάποιοι τον θεωρούν χαζό και ακατάλληλο για τα αξιώματα που υποτίθεται ότι υπηρέτησε, κανείς δε θα πίστευε ότι θεωρεί εμάς τόσο ηλιθίους για να μην ελέγξουμε πόσες φορές ο συγκεκριμένος πολιτικός άνδρας υποκρίθηκε ότι είναι Χριστιανός. Δόξα τω Θεώ όμως, υπάρχει το διαδίκτυο.

Και δεν είναι φυσικά μόνον η τελετή ορκωμοσίας της δικής του κυβερνήσεως το 2009, όπου όλοι εύκολα θα μπορούσαν να βρουν σχετικό φωτογραφικό υλικό, που τον απεικονίζει να ορκίζεται στην Αγία Τριάδα. Με μία πιο ενδελεχή αναζήτηση θα βρει πολύ εύκολα κανείς πολύ περισσότερα πράγματα.

Αγαπούσε την… Παναγιά

Θα τον βρει να σταυροκοπιέται με ευλάβεια στην Παμμακάριστο. Θα τον δει να μην έχει αφήσει εικόνισμα για εικόνισμα της Παναγίας που να μην βάλει να τον φωτογραφήσουν να προσκυνάει. Θα τον δει να κρατάει με θρησκευτική ευλάβεια το χέρι του Πατριάρχη και να κάθεται στο θρόνο εντός Ιερού Ναού ατενίζοντας τους πιστούς με βλέμμα χιλίων καρδιναλίων.

Τέλος, θα βρει και το θρησκευτικό του γάμο σε μία περίοδο, όπου ο πατέρας του είχε ήδη θεσμοθετήσει τον πολιτικό γάμο. Τέτοιος υποκριτής και πολιτικός απατεώνας είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.

Μας δουλεύει ή μας δούλευε;

Και είναι τόσο ψεύτης και θρασύς, που ακόμη και τώρα, δε γνωρίζουμε αν παριστάνει τον άθεο –  άθρησκο για να αλιεύσει υποστήριξη από την αριστερά ή αν μάς δούλευε όλα αυτά τα χρόνια. Όπως και να ‘χει, τέτοιοι άνθρωποι δεν έχουν το Θεό τους και καλό είναι να μην εμπιστεύεστε κανέναν απ’ όσους με σοβαρότητα και πηγαία ευλάβεια ύψωσαν τη δεξιά κατά τη χθεσινή ορκωμοσία. Αύριο, μπορεί να τούς δείτε να υποστηρίζουν το διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησία ή να καταθέτουν επερωτήσεις για να μην ενοχλούν οι καμπάνες των Εκκλησιών τους περιοίκους κατά τους θρησκευτικούς εορτασμούς.