Έρευνα για τις πολιτικές προτιμήσεις στις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις και στη χωροφυλακή απεκάλυψε ότι υπάρχει μία διαρκώς αυξανόμενη τάση υποστήριξης της ηγέτιδας του «Εθνικού Συναγερμού» Μαρίν Λεπέν.

Η έρευνα της εταιρείας IFOP, με ανάδοχο το Ίδρυμα JEAN JAURES, διενεργήθηκε σε κοινότητες με αυξημένη παρουσία στρατιωτών, συγκριτικά με το μέσο πληθυσμό και βρήκε ορισμένες, όπως το Μαϊγί Λε Κάμπ (Mailly-le-Camp) στη Βόρειο Γαλλία, όπου η προτίμηση στο κόμμα της Λεπέν κατά τις πρόσφατες Ευρωεκλογές έφτασε στο 50,4%, γράφει η LE FIGARO.

Η κοινότητα του Σουΐπ, έδρα του 40ου Συντάγματος Πυροβολικού, έχει επίσης μία πολύ υψηλότερη του μέσου όρου υποστήριξη για τον «Εθνικό Συναγερμό» με ποσοστό 45,5% στις Ευρωεκλογές.

Η έρευνα διενεργήθηκε επίσης σε περιοχές με εκλογικά τμήματα κοντά σε εγκαταστάσεις της Χωροφυλακής και βρήκε και πάλι υψηλότερα ποσοστά για την Μαρίν Λεπέν, απ’ ότι σε άλλα σημεία των πόλεων, στις οποίες ανήκαν οι περιοχές αυτές.

Στη Ντιζόν και στην Τουλούζ η διαφορά αυτή άγγιξε το 17,4%, την ώρα που στη νότια πόλη της Ιγιέρ, η διαφορά ανάμεσα στην προτίμηση των χωροφυλάκων για τον «Εθνικό Συναγερμό» και αυτήν της υπόλοιπης πόλεως ήταν υψηλότερη από 20%.

Κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια

Η υποστήριξη για τη Λεπέν στην Αστυνομία ήταν υψηλή εδώ και χρόνια. Μια ανάλογη έρευνα της IFOP το 2017, λίγο πριν τον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών είχε εκτιμήσει ότι το 51% των χωροφυλάκων ψηφίζει Λεπέν.

Την ώρα που πολλοί από τους μέσους αστυνομικούς υποστηρίζουν τη Λεπέν, η Συμμαχία των Αστυνομικών Ενώσεων ξεκαθάρισε ότι το 2017 δεν είχε υποστηρίξει τη γαλλίδα ηγέτιδα, καλώντας μάλιστα τους αστυνομικούς να μην την ψηφίσουν.

Παρά την έκκλησή ωστόσο, πολλοί αστυνομικοί αγνόησαν το κάλεσμα του συνδικαλιστικού τους οργάνου και δήλωσαν παρά ταύτα τη στήριξή τους στη Λεπέν. «Αν οι αστυνομικοί ψηφίζουν Λεπέν, αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω των πολιτικών ασφαλείας που προτείνει. Ψηφίζω το Εθνικό Μέτωπο (πρότερη ονομασία) αυτομάτως, καθώς δεν υπάρχουν άλλοι που να μου ταιριάζουν», είχε δηλώσει τότε ένας αστυνομικός.