Ο Πρόεδρος της TESLA Έλον Μασκ θέλει να συνδέσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο απευθείας με υπολογιστή, μια τεχνολογία που ισχυρίζεται ότι απέχει χρονικά μόλις ένα χρόνο από το να επιτευχθεί. Προς αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται με την εταιρεία του, την NEURALINK, προσθέτοντάς την στις αποστολές που έχει αναλάβει με την TESLA, την SPACEX και την THE BORING COMPANY.

Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του NBC NEWS, ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να αναπτύξει τεχνολογίες που θα μπορούσαν να συνδέσουν ανθρώπινους εγκεφάλους με ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ο Μασκ δείχνει να πιστεύει ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να είναι εφαρμοστέα μετά από ένα χρόνο από την NEURALINK.

Εμπόδιο στα σχέδιά του, όπως ο ίδιος είπε κατά τη διάρκεια μίας παρουσίασης στην Ακαδημία Επιστημών της Καλιφόρνια, στο Σαν Φρανσίσκο, είναι η εξασφάλιση κρατικής έγκρισης για την εμφύτευση νευρολογικών μηχανισμών, η οποία είναι δύσκολη. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι οι δοκιμές σε ζώα πραγματοποιούνται και «ένας πίθηκος μπόρεσε ήδη να ελέγξει έναν υπολογιστή με το μυαλό του».

Το «μαγικό» αυτοκίνητο

Εις ό,τι αφορά την πολυδιαφημισμένη τεχνολογία της «προηγμένης κλήσεως αυτοκινήτου» της TESLA, ο Μασκ, σε πρόσφατη Γενική Συνέλευση των μετόχων της TESLA δήλωσε: «Δεν είμαστε έτοιμοι, αλλά είμαστε πολύ κοντά. Οι χώροι στάθμευσης είναι πολύ περίπλοκη περίπτωση.»

Η τεχνολογία ADVANCED SUMMON επιτρέπει σε κάποιον, πιέζοντας απλά ένα κουμπί στο κλειδί του, να καλέσει το αυτοκίνητό του και αυτό, χρησιμοποιώντας τις δυνατότητες αυτόματης οδήγησης να κατευθυνθεί από μόνο του προς αυτόν.