Απολογήθηκε προ ολίγου ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στην Τοπική Οργάνωση της Νικαίας Γιώργος Πατέλης. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, ο Πατέλης προσπάθησε να αποδομήσει την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας για το φόνο του Παύλου Φύσσα, ισχυριζόμενος ότι είπε στον Ρουπακιά «κόψε το λαιμό σου με αυτό που έκανες».

Συνοψίζοντας, ο Γιώργος Πατέλης αρνήθηκε ότι είναι εθνικοσοσιαλιστής, χαρακτήρισε τους χαιρετισμούς με προτεταμένο το δεξί χέρι «αρχαιοελληνικούς» και «μεταξικούς», ενώ δήλωσε ότι η κύρια δραστηριότητά του ήταν η συγκέντρωση βοήθειας για τους απόρους.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ο Πατέλης εντάχθηκε στη Χρυσή Αυγή το 2011 ύστερα από συμμετοχή του σε διαδήλωση για τα Ίμια. Εις ό,τι αφορά τον τ. βουλευτή Γιάννη Λαγό και τις μαρτυρίες ότι όλες οι προερχόμενες από αυτόν οδηγίες έφεραν την επισήμανση «εντολή Λαγού», ο κατηγορούμενος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Προέδρου του δικαστηρίου, Μαρίας Λεπενιώτου, ισχυρίστηκε ότι αυτό αποτελούσε δική του πρωτοβουλία με σκοπό αυτά «να έρχονται περισσότεροι». Ζήτησε μάλιστα συγγνώμη από το Γιάννη Λαγό.

Συγκεκριμένα, στα ερωτήματα της Προέδρου, ο Πατέλης απάντησε ως εξής:

Π: Υπήρχαν δράσεις για τις οποίες έφυγαν μηνύματα που έλεγαν εντολή Λαγού. Γιατί;
Κ: Θέλω να το πω αυτό και να ζητήσω συγγνώμη από τον κ. Λαγό. Το κάναμε για να έρχεται περισσότερος κόσμος. Πολλές φορές έβαζα μόνος μου το «εντολή Λαγού» για να έρχονται περισσότεροι. Θέλω να του ζητήσω συγγνώμη
Π: Eχουμε δει σε φωτογραφίες συγκεκριμένη ενδυμασία. Αυτό γιατί συνέβαινε;
Κ: Eχει παρεξηγηθεί πολύ αυτό. Ξεκίνησε με δυο πιτσιρικάδες που είχαν έρθει στην τοπική. Eγινε μόδα στα γραφεία. Eβλεπες και γυναίκες να ντύνονται έτσι. Πολλές φορές ζητούσα κι εγώ. Ας πούμε να φοράνε μαύρη μπλούζα αν είχαμε εκδήλωση μνήμης. Κάποια στιγμή όμως έγινε γελοία η μόδα.

Αναφερόμενος στη δολοφονία Φύσσα, ο Γιώργος Πατέλης είπε:

Eχουν πάρει ένα μήνυμα και το έχουν κάνει σημαία. Με έχουν χλευάσει. Λένε ότι έδωσα εντολή για τέτοιο πράγμα. Πάνε να μου βγάλουν ηθική αυτουργία. Μας πέταξε σε μια φυλακή δυο χρόνια για κάτι που δεν έχουμε κάνει. Εκτός από το Ρουπακιά, οι υπόλοιποι δεν έχουμε σχέση. Έχουν πειράξει και το μήνυμα που έστειλα. Έχω παιδί. Κανείς δεν ήθελε να πεθάνει ο Φύσσας. Κανείς δεν είχε το δικαίωμα. Και στον ίδιο το Ρουπακιά είπα «κόψε το λαιμό σου με αυτό που έκανες». Η συνείδηση μου είναι πολύ καθαρή. Δεν έβαλα ποτέ κανέναν να σκοτώσει.