Όταν λίγο πριν την εκλογή του το 2016, ο Ντόναλντ Τραμπ φιλοξενούσε τον σημερινό Πρόεδρο του BREXIT PARTY, Νάιτζελ Φάρατζ, είχε ποστάρει ένα «tweet», όπου σχολίαζε πως «πολλοί άνθρωποι θα ήθελαν να δουν τον Νάιτζελ Φάρατζ να εκπροσωπεί τη Μεγάλη Βρετανία ως πρεσβευτής της στις Η.Π.Α. Θα έκανε σπουδαία δουλειά.»

Ανασύροντας το σχόλιο, ο Άλεξ Μάρλοου από το ραδιόφωνο του BREITBART, ξαναρώτησε σε πρόσφατη συνέντευξη τον ηγέτη του BREXIT PARTY αν θα τον ενδιέφερε να αναλάβει τα καθήκοντα του πρέσβη, τώρα που η θητεία του μέχρι σήμερα πρέσβη, Σερ Κιμ Ντάροκ, έληξε.

Όπως μπορεί να φανταστεί κανείς, ο Νάιτζελ Φάρατζ το αρνήθηκε με μάλλον αποστομωτικό τρόπο:

«Πρόκειται για μια δουλειά που θα λάτρευα να κάνω, ειδικά κατά τη θητεία του Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο. […] Θα γνωρίζετε βέβαια καλά, ότι έχω φιλικές σχέσεις μαζί του, αλλά συγχρόνως γνωρίζω και πολλά άλλα μέλη της κυβέρνησης των ΗΠΑ και μοιραζόμαστε ένα σωρό απόψεις στο πλαίσιο της πολιτικής μας φιλοσοφίας. Αυτή τη στιγμή όμως, την ώρα που μια καλή εμπορική συμφωνία με την Αμερική θα ήταν ένα σημαντικό συστατικό του BREXIT, αυτό που δεν μπορώ να επιτρέψω να συμβεί, είναι να αφήσω τον Μπόρις Τζόνσον να κάνει στους Βρετανούς αυτό που έκανε και η Τερέζα Μέι.» […] Υποσχέθηκε 108 φορές ότι θα φύγουμε από την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου και – μαντέψτε – δε φύγαμε.»

Και συμπλήρωσε μεταξύ άλλων:

«Ο Μπόρις υπόσχεται τώρα σε όλους ότι θα φύγουμε στις 31 Οκτωβρίου. Λοιπόν, αν δε φύγουμε, ποιο θα είναι εκεί να τον αντιμετωπίσει; […] Νομίζω λοιπόν, Άλεξ, ότι, όσο κι αν αγαπώ τις Η.Π.Α., όσο κι αν θα ήταν μία ονειρεμένη δουλειά για μένα από πολλές πλευρές, ότι θα πρέπει να πρέπει να είμαι κοντά την ώρα που θα επιχειρήσουν να πετάξουν τη μπάλα έξω απ’ το γήπεδο.»

Να θυμίσουμε ότι το BREXIT PARTY του Νάιτζελ Φάρατζ συνέτριψε στις πρόσφατες ευρωεκλογές τα δύο παραδοσιακά μεγάλα κόμματα της Μεγάλης Βρετανίας, το Συντηρητικό Κόμμα και το Εργατικό Κόμμα και είναι σταθερά πρώτο στις δημοσκοπήσεις εν όψει πιθανών εκλογών, παρ’ ότι την ηγεσία του Συντηρητικού Κόμματος ανέλαβε ένας από τους αρχιτέκτονες του BREXIT, o Μπόρις Τζόνσον.