Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτογράφησης και Μετανάστευσης των ΗΠΑ (USCIS) Κεν Κουτσινέλι δήλωσε ότι η Συνοριοφυλακή (ICE) είναι έτοιμη να απελάσει ένα εκατομμύριο λαθρομετανάστες, που παραμένουν στη χώρα παρά την οριστική απόρριψη της εκδόσεως αδείας παραμονής.

Σε συνέντευξή του στο CBS ο Κουτσινέλι ανέφερε ότι ότι παρά την καθυστέρηση των μαζικών επαναπροωθήσεων που Πρόεδρος Τραμπα ζήτησε προ δύο εβδομάδων, το ICE είναι έτοιμο να προχωρήσει στην απέλαση ενός εκατομμυρίου μεταναστών, στους οποίους έχει δοθεί εντολεί να φύγουν από τη χώρα.

Συγκεκριμένα, ο Κουτσινέλι είπε:

Οι πράκτορες του ICE είναι έτοιμοι να εκπληρώσουν την αποστολή τους, που είναι να βρουν, να προσαγάγουν και να απελάσουν περίπου ένα εκατομμύριο ανθρώπους από αυτούς που έχουν λάβει τελεσίδικη εντολή να εγκαταλείψουν τη χώρα. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν διέλθει όλη τη διαδικασία και έχουν τελική εντολή. Τα κριτήρια με τα οποία θα επιλεγούν τα άτομα αυτά αποτελεί εσωτερική πληροφορία του ICE.

Ο Κουτσινέλι προσέθεσε ότι οι μαζικές επαναπροωθήσεις από το ICE λαθρομεταναστών με τελεσίδικη απόφαση απέλασης «θα έπρεπε να γίνονται σε μία σταθερή βάση» και κατηγόρησε «την πολιτική τάξη της Ουάσινγκτον» που παρεμβαίνει στις επιχειρήσεις του ICE.

Ο ίδιος ο Τραμπ τον περασμένα μήνα, καθυστέρησε μία επιχείρηση του ICE για την μαζική απέλαση 2000 λαθρομεταναστών, που είχαν λάβει τελεσίδικη εντολή, αφού πρώτα λεπτομέρειες της επιχείρησης είχαν διαρρεύσει στα ΜΜΕ. Ο τέως Διευθυντής του ICE Τόμας Χόμαν κατηγόρησε το Τμήμα Εσωτερικής Ασφαλείας (DHS) και τον εν ενεργεία Γραμματέα του, Κέβιν ΜακΆλιναν για τη διαρροή του σχεδίου με σκοπό την αποτροπή του.

Παρ’ ότι ο Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στο Κογκρέσο δύο εβδομάδες διορία για να προτείνει ένα σχέδιο που θα κλείσει τις τρύπες του συστήματος απόδοσης ασύλου της χώρας – μιλάμε για τρύπες που προσέλκυσαν εκατομμύρια λαθρομεταναστών προς τις ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία – δεν έχει προταθεί μέχρι στιγμής ένα τέτοιο πλάνο, που θα μπορούσε να κερδίσει την έγκριση τόσο του Προέδρου όσο και τη Συγκλήτου.

Μια πρόσφατη έρευνα του Χάρβαρντ βρήκε ότι η πλειονότητα των Αμερικανών υποστηρίζουν το σχέδιο του Τραμπ για απέλαση των λαθρομεταναστών, μετά μάλιστα και από την αδράνεια του Κογκρέσου. Οκτώ στους δέκα Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους και περισσότεροι από πέντε στους δέκα ψηφοφόρους γενικά, υποστηρίζουν το σχέδιο αυτό.

Σύμφωνα με το BREITBART, υπάρχουν περίπου 1,7 εκατομμύρια λαθρομετανάστες μόνο από την Κεντρική Αμερική και το Μεξικό, οι οποίοι ζουν στις ΗΠΑ παρ’ ότι έχει τελεσιδικήσει η απέλασή τους ή που εκκρεμεί μία τέτοια απόφαση γι’ αυτούς. Οι τελευταίες πληροφορίες που δίνουν οι αρχές αναφέρονται σε επισήμως 925.000 παρανόμως διαμένοντες στις ΗΠΑ, οιποίοι συνεχίζουν να ζουν ελεύθερα μέσα στη χώρα. 20% περίπου από αυτούς τους λαθρομετανάστες έχουν τουλάχιστον μία καταδικαστική απόφαση για εμπλοκή σε κάποιο έγκλημα και κανένας σχεδόν εξ’ αυτών δεν κρατείται. Σχεδόν 60% αυτών των λαθρομεταναστών κατάγεται από το Μεξικό, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα.

από το BREITBART NEWS