Άνοιξαν οι κάλπες σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας. Όλοι οι πολίτες μπορούν να ψηφίσουν στα εκλογικά τους τμήματα μέχρι και τις 7μμ. Όποιος δε γνωρίζει σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζει και δεδομένου ότι έχουν υπάρξει αλλαγές σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές, μπορεί να το βρει πολύ εύκολα, κάνοντας κλικ πάνω στην παρακάτω φόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μάθε πού ψηφίζεις
Μάθε πού ψηφίζεις

Εναλλακτικά, μπορείτε να μάθετε το εκλογικό σας τμήμα καλώντας στο Τηλεφωνικό Κέντρο της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Εσωτερικών και στον αριθμό 213 136 1500, μέχρι τις 5μμ.

Υποχρεωτική η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία είναι υποχρεωτική.

Από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαλλάσσονται νόμιμα όσοι την ημέρα της ψηφοφορίας θα βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους.

Τι κάνει κανείς σε απρόβλεπτες περιπτώσεις όπως οι κάτωθι

Αν δεν βρείτε το όνομά σας, στους εκλογικούς καταλόγους απευθυνθείτε στο Δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είστε εγγεγραμμένοι, μέχρι και το πέρας της ψηφοφορίας.

Οι εκλογικοί κατάλογοι για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 περιλαμβάνουν τις μεταβολές μέχρι τις 30 Απριλίου 2019 και δεν επιδέχονται αλλαγές.

Αν είστε εγγεγραμμένος στα δημοτολόγια δύο ή περισσοτέρων δήμων. Για τις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019, οφείλετε να ψηφίσετε στο δήμο της νόμιμης εγγραφής σας, η οποία εξακριβώνεται κατόπιν επικοινωνίας σας με τους οικείους δήμους.

Ο δικαστικός αντιπρόσωπος θα σας καλέσει να υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση ότι γνωρίζετε πως είστε διπλοεγγεγραμμένος και δεν ψηφίσατε ούτε και θα ψηφίσετε αλλού.

Αυτές οι δηλώσεις θα συγκεντρωθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών και θα διασταυρωθούν. Με αυτήν τη διαδικασία διασφαλίζεται το κύρος των εκλογών.

Ας μην ξεχνάμε ότι η διπλοψηφία απαγορεύεται και τιμωρείται αυστηρά.