7,1 Ρίχτερ για 30 δευτερόπλεπτα στην Καλιφόρνια (video)

0
128

Σεισμός 7,1 Ρίχτερ έπληξε την Καλιφόρνια, προκαλώντας ζημιές σε κτήρια και δρόμους, πυρκαϊές, καθώς και αρκετούς τραυματισμούς, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και τους κατοίκους της αμερικανικής πολιτείας.

Του ισχυρότατου αυτού σεισμού, προηγήθηκε μία μέρα νωρίτερα σεισμός 6,4 Ρίχτερ στην έρημο Μοχάβε. Πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό στην ευρύτερη περιοχή της Νοτίου Καλιφόρνιας για τα τελευταία 20 χρόνια. Ακολούθησε πληθώρα μετασεισμών, οι οποίοι κατά τους Αμερικανούς σεισμολόγους ξεπέρασαν τους 1700..

Ο σεισμός έλαβε χώρα στις 8:19 μμ (ώρα Δυτικής Ακτής) και το επίκεντρό του ήταν δέκα οκτώ χιλιόμετρα από το Ρίτζκρεστ, περιοχή όπου και ο σεισμός της προηγουμένης ημέρας είχε πλήξει. Έγινε ωστόσο αισθητός και στο Σακραμέντο, καθώς και στο Λας Βέγκας της γειτονικής Νεβάδα, όπως και νότια μέχρι και το Μεξικό.

Ακόμη και στο κέντρο του Λος Άντζελες, το οποίο απέχει περί τα 240 χλμ από το επίκεντρο, τα γραφεία που στεγάζονται σε ουρανοξύστες ταρακουνήθηκαν για ένα διάστημα τουλάχιστον τριάντα δευτεροπλέπτων.