Στο Θησείο επέλεξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας να κάνει την κεντρική προεκλογική του ομιλία. Πέραν των αναμενομένων επιθέσεων στην κυβέρνηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εστίασε σε δύο ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες αλλά και την επικαιρότητα. Από την αρχή δε, προσπάθησε να δώσει πατριωτικό πρόσημο στην ομιλία του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι μόνον η μεγαλύτερη πολιτική παράταξη της χώρας, είναι το ευρύ πατριωτικό ρεύμα όλων των Ελλήνων».

Το ένα ζήτημα, για το οποίο πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν απαντήσεις, ήταν ο νόμος Παρασκευόπουλου, καθώς και οι πρόσφατες τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης προανήγγειλε «κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου και άμεση αλλαγή των διατάξεων στον ποινικό κώδικα που ψήφισε μετά τις ευρωεκλογές η απερχόμενη κυβέρνηση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ευθέως σε διατάξεις «που δίνουν τη δυνατότητα πρόωρης αποφυλάκισης σε δολοφόνους που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, περιλαμβανομένων και των τρομοκρατών της 17 Νοέμβρη».

Εκείνο ωστόσο που έκανε ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι δεν παρέλειψε να στρέψει και τα πυρά του προς τον Κυριάκο Βελόπουλο και τη Χρυσή Αυγή, που αποτελούν τις εναπομείνασες εναλλακτικές εκ δεξιών του, μαζί με τη «Δημιουργία» του Θάνου Τζήμερου.

«Οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουμε με λογισμό και με όνειρο, όπως έχει πει και ο εθνικός μας ποιητής», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «δεν είναι τυχαίο ότι και η Εκκλησία καταδίκασε εκείνους που για λίγες ψήφους έφτασαν στο σημείο να εμπορεύονται ακόμη και τον Χριστό και την πατρίδα».

Και συνέχισε λέγοντας: «…Σας καλώ να κλείσουμε οριστικά την πόρτα στους λαϊκιστές, τους λαοπλάνους και τους αδίστακτους εμπόρους του μίσους και της βίας».