Μεγάλωσα ως πιτσιρικάς στη δεκαετία του 1980, τότε που το εγχώριο πολιτικό θερμόμετρο στην Ελλάδα έβραζε και ζούσαμε στην έξαρση αλλά και στο τέλος (χωρίς να το γνωρίζουμε) του Ψυχρού Πολέμου σε παγκόσμια κλίμακα.

Ο δικομματισμός τότε κυριαρχούσε, οι επικές πολιτικές μάχες μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ήταν καθημερινό φαινόμενο σε κάθε επίπεδο: στο καφενείο, στην εργασία, στη γειτονιά, σε θερμές γιγάντιες πολιτικές συγκεντρώσεις σε μεγαλουπόλεις, στη Βουλή, αλλά και στην -ασπρόμαυρη τότε- τηλεόραση μεταξύ των συγχωρεμένων Μητσοτάκη και Παπανδρέου, με πολιτικές αφίσες στους δρόμους, ενώ ένιωθες έντονα στην ατμόσφαιρα τον πολιτικό παλμό να δονείται καθώς πλησίαζαν οι μέρες προς τις βουλευτικές εκλογές. Σήμερα, καθώς οδηγούσα τη μηχανή μου μέσα από το κέντρο της Αθήνας, σοκαρίστηκα από τη σχεδόν ολοκληρωτική έλλειψη πολιτικών αφισών.

Αναζητώντας σύγχρονες πολιτικές συγκεντρώσεις κομμάτων στην Αθήνα που να θυμίζουν στο ελάχιστο τα τιτάνια πολιτικά γεγονότα για τα οποία μαζεύονταν εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου στο Σύνταγμα τις δεκαετίες του 1980 και 1990, δεν βρήκα τίποτα σχετικό. Τι σημαίνει αυτό;

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://diesy.gr/apopolitikopoiisi/

Προηγούμενο άρθροΕλευθέριος Συναδινός: Ο Αποστολάκης είναι προδότης
Επόμενο άρθροΘεσμική εκτροπή
Ο Δρ. Απόστολος Κρητικόπουλος γεννήθηκε το 1974, είναι έγγαμος, με τρία παιδιά. Είναι κάτοχος τεσσάρων πανεπιστημιακών τίτλων σπουδών (Διδακτορικό στην Πληροφορική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Τέχνο-Οικονομικών Συστημάτων από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ/Αγγλία ως Μηχανικός Πληροφοριακών Συστημάτων, και Πτυχίο Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο Πειραιά ). Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον Χρηματιστηριακό-Τραπεζικό χώρο ως Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων. Υπηρέτησε 18 μήνες την στρατιωτική του θητεία στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο, ως Λοχίας Αλεξιπτωτιστής στον 3ο Λόχο Αλεξιπτωτιστών με ειδίκευση Καταδρομέας. Είναι ιδρυτικό μέλος της πολιτικής κίνησης «Έθνος & Ελευθερία» και αρθρογραφεί κάθε εβδομάδα στην εφημερίδα «Δημοκρατία».