Απειλεί με νέα εισβολή στην Κύπρο ο Τσαβούσογλου

0
36

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT απείλησε ανοικτά με νέα εισβολή στην Κύπρο.

«Δεν έχει σημασία τι κάνουν οι Ελληνοκύπριοι. […] Στην Ανατολική Μεσόγειο δε μπορούν να κάνουν βήμα. Αν το τολμήσουν, θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση, όπως ακριβώς συνέβη στο παρελθόν», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε και πάλι για υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και απείλησε ότι η Τουρκία, ως εγγυήτρια δύναμη θα «προστατέψει τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου», αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Οι δηλώσεις αυτές ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με αυτές του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος επιστρέφοντας από την Κίνα, σύμφωνα με την Hurriyet, ανέφερε ότι η Κύπρος μπήκε με «σκιώδη τρόπο» στην Ε.Ε. και εκμεταλλεύεται την ιδιότητά της ως μέλος για να εκφοβίσει τους Τουρκοκυπρίους. Κατηγόρησε δε και την Ε.Ε., η οποία δέχθηκε στις τάξεις της την Νότια Κύπρο, που είπε ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν και απέρριψε το Βόρειο Τμήμα, που είχε αποδεχθεί το σχέδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Εισάγετε το σχόλιό σας!
Παρακαλούμε εισάγετε το όνομά σας εδώ