Απειλεί με νέα εισβολή στην Κύπρο ο Τσαβούσογλου

0
172

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στην τουρκική κρατική τηλεόραση TRT απείλησε ανοικτά με νέα εισβολή στην Κύπρο.

«Δεν έχει σημασία τι κάνουν οι Ελληνοκύπριοι. […] Στην Ανατολική Μεσόγειο δε μπορούν να κάνουν βήμα. Αν το τολμήσουν, θα πάρουν την κατάλληλη απάντηση, όπως ακριβώς συνέβη στο παρελθόν», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε και πάλι για υφαλοκρηπίδα της Κύπρου και απείλησε ότι η Τουρκία, ως εγγυήτρια δύναμη θα «προστατέψει τα δικαιώματα της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου», αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Οι δηλώσεις αυτές ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με αυτές του Τούρκου Προέδρου, ο οποίος επιστρέφοντας από την Κίνα, σύμφωνα με την Hurriyet, ανέφερε ότι η Κύπρος μπήκε με «σκιώδη τρόπο» στην Ε.Ε. και εκμεταλλεύεται την ιδιότητά της ως μέλος για να εκφοβίσει τους Τουρκοκυπρίους. Κατηγόρησε δε και την Ε.Ε., η οποία δέχθηκε στις τάξεις της την Νότια Κύπρο, που είπε ΟΧΙ στο Σχέδιο Ανάν και απέρριψε το Βόρειο Τμήμα, που είχε αποδεχθεί το σχέδιο.