Αρχική Αρθρογραφία Μάνος Κώνστας: «Η συνέχεια του συστήματος με τη Νέα Δημοκρατία»

Μάνος Κώνστας: «Η συνέχεια του συστήματος με τη Νέα Δημοκρατία»

0
314
Θεωρία

Οι λέξεις μπορούν να αφυπνίζουν αλλά μπορούν και να συσκοτίζουν. Η στάση της Νέας Δημοκρατίας στο Σκοπιανό μνημείο πολιτικής υποκρισίας, όπου όπως έχουν τονίσει η συμφωνία είναι εθνικώς επιζήμια αλλά δεν αποκαλούν τους εμπνευστές της μειοδότες ή προδότες.

Έτσι, όπως επεσήμανε σε χθεσινή εκπομπή ο κος Χατζηδάκης , αντιπρόεδρος του κόμματος εγκάλεσε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας που τους χαρακτήρισε μειοδότες. Για μια ακόμα φορά, η με κυνικό τρόπο διασφαλίζεται η συνέχεια του συστήματος. Η προδοτική συμφωνία θα ισχύσει ενώ η Νέα Δημοκρατία θα τρυγήσει τους καρπούς της εθνικής αντιδράσεως που αυτή, κατά βάθος εν συμμερίστηκε ποτέ.

Η μεταπολιτευτική πρακτική που οδήγησε την εθνική καταστροφή και την χρεοκοπία έγινε ως συνέχεια χειρισμών και αποφάσεων υπό το πρόσχημα των πολιτικών μεταβολών. Έτσι, η χώρα εγκλωβίστηκε στην εξάρτηση, έτσι κατέστρεψε την παραγωγική της βάση, έτσι έφτασε στις γκρίζες ζώνες , έτσι εντάχτηκε στην ευρωζώνη, έτσι αποστερήθηκε των εθνικών δικαίων.

Η τεχνητή αντιπαράθεση έφερε την εκτόνωση και η διάρκεια των αποφάσεων δεν επλήγη ποτέ. Ψήφιζε ο εκλογές να μην γίνουμε περιφέρεια της Ευρώπης αλλά γινόμαστε, ψήφιζε όχι γινόταν ναι, ψήφιζε την κατάργηση φόρων έβλεπε και νέους να προστίθεται.Κανείς ποτέ δεν απολογήθηκε στην ψυχρή ισορροπία των ψευτο- αντιπάλων που εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό.
Η περίπτωση της εθνικής μειοδοσίας της Μακεδονίας είναι αντιπροσωπευτική. Δεν θα αλλάξει τίποτα η Νέα Δημοκρατία παρά θα εποπτεύσει εάν θα εκτελείται κανονικά η συμφωνία. Η βρώμικη δουλειά έγινε χωρίς – έτσι τουλάχιστον πιστεύουν- να πληγεί το γόητρο της κεντροδεξιάς.

Η θεωρία του μικρότερου κακού ωθεί ψηφοφόρους προς τη Νέα Δημοκρατία ενώ το έθνος εξακολουθεί να οδεύει στον δρόμο της εθνικής υποχώρησης. Οι κοινοβουλευτικές δυνάμεις συμμετέχουν στο εθνικό έγκλημα. Άλλες πάλι περιορίζονται σε διαμαρτυρίες και όπως δείχνει η πρόσφατη ιστορία χάνουν κάθε δυναμική προς την κοινωνία αφού η συμμετοχή τους μαρτυρά την αδυναμία τους.
Πέραν των εκλογών η πατρίδα χρειάζεται μια εθνική έγερση. Κάθε Έλληνας και Ελληνίδα πρέπει να κατανοήσει τη φύση του προβλήματος που εκπορεύεται από το σύστημα και ε΄χει κανονίσει τις εξελίξεις.

Για το Εθνικό Μέτωπο έρχονται νέοι αγώνες.

Εμμανουήλ Ν.Κώνστας
Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Μετώπου