Κατάμεστη η αίθουσα στη Θεσσαλονίκη για τις ομιλίες που πραγματοποιήθηκαν από την επικεφαλής του Κινήματος Διέξοδος Ελλάς Γεωργία Μπιτάκου και το Στρατηγό Γεώργιο Αυφαντή πρόεδρο της Εθνεγερσίας με παρέμβαση και του Τουρκολόγου Νίκου Χειλαδάκη για τα εθνικά μας θέματα.

Η Γ. Μπιτάκου επισήμανε πως το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι ούτε οι Τουρκικές προκλήσεις ούτε όλοι όσοι επιβουλεύονται την Ελλάδα αλλά το τεράστιο κενό Ελληνόψυχης πολιτικής εκπροσώπησης που θα πρότασσε το εθνικό συμφέρον και θα μπορούσε να διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο στον τρόπο που διαμορφώνεται η γεωπολιτική σκακιέρα. Εκτενή αναφορά έκανε στον τρόπο που είχε διαμορφωθεί η δομή και η οργάνωση της Φιλικής Εταιρείας, η μεγαλύτερη πολιτική ενέργεια στην κυριευμένη από τους Οθωμανούς Ελλάδα, που οδήγησε στην Ένωση των Ελλήνων και στην Επανάσταση και κάλεσε τους Έλληνες να αναλάβουν ως πολίτες δράση και έργο ενωμένοι με τους αγωνιστές του Κινήματος που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη του Κινήματος αποτελώντας αυτό το πατριωτικό μέτωπο που χρειάζεται η χώρα για να ανακάμψει.

Ο Στρατηγός Αϋφαντής αναφέρθηκε στα σχέδια δημιουργίας Μακεδονίας του Αιγαίου και στο Θερμό επεισόδιο που ετοιμάζουν στο Αιγαίο ενώ ανέλυσε τις προσπάθειες Ένωσης των Πατριωτικών Κομμάτων που πολλές φορές προσπάθησε να προκαλέσει και έπεφταν στο κενό λόγω της αλαζονείας των διαφόρων ηγετών ή της συνεργασίας τους με το σύστημα.

Συγκίνηση προκάλεσε η αναφορά του στα εμφυλιακά χρόνια όταν ως ανθυπολοχαγός συγχώρεσε σε δικαστήριο τον αριστερό αδερφό του δολοφόνου της μητέρας του προκείμενου οι Έλληνες ενωμένοι να προχωρήσουν.

 

Ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Χειλαδάκης επισήμανε πως κρίσιμη για την εξέλιξη των Ελληνοτουρκικών σχέσεων θα είναι τα αποτελέσματα των εκλογών αυτής της Κυριακής στην Κωνσταντινούπολη καθώς και η συνάντηση Ερντογάν με Τραμπ σε κάθε περίπτωση όμως τόνισε πως η Ελληνική υπέροχη είναι δεδομένη και πως ο Ελληνικός Λαός δεν πρέπει ποτέ να πέσει στην παγίδα του φόβου που έντεχνα δημιουργεί το πολιτικό σύστημα.

Την εκδήλωση τίμησε και ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κουριαννίδης ενώ πολλοί ήταν και Ακτιβιστές του Κινήματος Διέξοδος Ελλάς από διάφορες πόλεις της Ελλάδος.

Τη διοργάνωση των ομιλιών επιμελήθηκε ο Χρήστος Κοσμίδης.