“Ακύρωσα τις επιθέσεις σε τρεις συγκεκριμένους στόχους στο Ιράν 10 λεπτά πριν χτυπήσουμε και ενώ ήμασταν οπλισμένοι στον αέρα” δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος επιβεβαιώνοντας τα ρεπορτάζ που είδαν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας για κτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν μετά την κατάρριψη του αμερικανικού drone.

«Την Δευτέρα έριξαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πετούσε σε διεθνή ύδατα. Πετούσαμε οπλισμένοι και ήμασταν έτοιμοι να χτυπήσουμε σε τρεις διαφορετικούς στόχους, όμως όταν ρώτησα πόσοι άνθρωποι θα πέθαιναν, η απάντηση του στρατηγού ήταν 150 άνθρωποι. 10 λεπτά πριν την επίθεση την σταμάτησα. Η επίθεση μας δεν ήταν ανάλογη με την κατάρριψη ενός μη επανδρωμένου drone Δεν βιάζομαι. Ο στρατός μας έχει επανακτιστεί, είναι καινούργιος και είναι πανέτοιμος και ο καλύτερος ανά τον κόσμο. Οι κυρώσεις δαγκώνουν και έβαλα και άλλες χθες βράδυ. Το Ιράν ποτέ δεν θα αποκτήσει πυρηνικά όπλα», ανέφερε στο Twitter ο Τραμπ. Στη σειρά των αναρτήσεών του στο twitter, ο Τραμπ δεν παρέλειψε να επικρίνει τον Μπαράκ Ομπάμα, που ήρθε σε συμφωνία με το Ιράν, λέγοντας ότι ο προκάτοχός του έκανε μια «απελπισμένη και φρικτή συμφωνία – τους έδωσε 150 δισ. δολάρια συν 1,8 δισ. δολάρια σε ρευστό! Το Ιράν βρισκόταν σε μεγάλο πρόβλημα και τους διέσωσε. Τους έδωσε ελεύθερο δρόμο για πυρηνικά όπλα και ΣΥΝΤΟΜΑ. Το Ιράν, αντί να πει ευχαριστώ, ευχόταν θάνατο στην Αμερική». Σε αυτό το πλαίσιο, ο Τραμπ τερμάτισε τη συμφωνία και επέβαλε σκληρές κυρώσεις.

«Είναι πολύ πιο αδύναμο έθνος σήμερα από την αρχή της προεδρίας μου, όταν προκαλούσαν μεγάλα προβλήματα στη Μέση Ανατολή», ανέφερε. H αμερικανική επιχείρηση που ακυρώθηκε Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, στόχος της επίθεσης ήταν ραντάρ του Ιράν καθώς επίσης και θέσεις αντιαεροπορικών πυραύλων.

Οι επιθέσεις θα άρχιζαν την Πέμπτη το βράδυ, μαχητικά και βομβαρδιστικά είχαν ήδη απογειωθεί και ήταν έτοιμα να κτυπήσουν, ωστόσο ο Πρόεδρος Τραμπ έδωσε εντολή αναβολής της επιχείρησης.