Το κύριο χαρακτηριστικό των υπέρμαχων της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, που ως απώτερο στόχο θέτουν την υπερίσχυση των Βρυξελλών έναντι των Εθνικών Κυβερνήσεων είναι ο δογματισμός στη σκέψη. Με δεδομένο ότι τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών ενισχύουν την πόλωση μεταξύ των Ευρωσκεπτικιστών και των Ευρωκρατιστών πρέπει να επισημανθεί ότι οι δογματικοί Ευρωκρατιστές, ελέγχοντας τα μέσα μαζικής ενημερώσεως, θα προβούν στις συνήθεις ωμότητες έναντι της κοινής λογικής.

Η πρώτη διαστρέβλωση με μεγάλη σημασία, λόγω της ιδιαιτερότητας της χώρας μας σε αρκετά ζητήματα, είναι η άποψη ότι όσοι αρνούνται το μοντέλο του Ευρω Κράτους είναι και αρνητές της πολιτιστικής σχέσης της χώρας μας με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Άποψη αναληθής χωρίς ίχνος σοβαρής προσέγγισης και ανάγνωσης στην αντίθετη άποψη. Οι υπέρμαχοι του Ευροκράτους ορίζουν τα πράγματα με απόλυτη σιγουριά επιδεικνύοντας κυριαρχικά συναισθήματα. Εμμέσως ή αμέσως χαρακτηρίζουν τους Ευρωσκεπτικιστές ανθρώπους κατώτερου νου, οι οποίοι ζουν μέσα στον μικρόκοσμο τους. Οι Ευρωκρατιστές μοιράζουν πιστοποιητικά πνευματικής ανικανότητας σε όσους δεν συμφωνούν μαζί τους . Αυτή μάλιστα είναι η καλή εκδοχή.

Υπάρχει και η αμέσως χειρότερη όπου ο αρνητής της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος που θέλει να καταστρέψει τον επί γης παράδεισο που χτίζεται επωδυνα μεν, αλλά με λυτρωτικές συνέπειες για τον άνθρωπο, στο απώτερο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://diesy.gr/me-symmacho-tin-koini-logiki-kai-tin-pragmatikotita/?fbclid=IwAR1H_r3VwKlDMObVpxexdHKzgPYmzWvdE7AajG74mi1-gXRzWWrpZIuaf_A