Έγραψε ο Θάνος Τζήμερος με αφορμή τις προκλήσεις της Τουρκίας και την κωμωδία Τσίπρα:

«Τα γεωτρύπανα του Ερντογάν είναι ΗΔΗ στην κυπριακή ΑΟΖ και ανοίγουν ΗΔΗ τρύπες στα κυπριακά υποθαλάσσια οικόπεδα. Αλλά εμείς (Ευρώπη, Ελλάδα, Κύπρος) τους τρίζουμε τα δόντια: η Κύπρος απειλεί με βέτο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις (καρφί δεν τους καίγεται τούς Τούρκους, άλλωστε οι διαπραγματεύσεις σέρνονται εδώ και 50 χρόνια – η Τουρκία είναι συνδεδεμένο μέλος από το 1963) η Ε.Ε. ψάχνει να βρει με τι θα απειλήσει: καμμιά βίζα ή καμμιά ρηματική διακοίνωση, η Τουρκία απειλεί να ανοίξει την πόρτα στα εκατομμύρια μετανάστες που χρησιμοποιεί ως όπλο πίεσης κι εμείς “δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε ίσως κάποιο θάμα!”

Όμως πάμε να συζητήσουμε για μέτρα… οικοδόμησης εμπιστοσύνης! Τέτοια γελοιότητα! Με το γεωτρύπανο του Ερντογάν, τώρα, σε ζωντανή μετάδοση, να κάνει κόσκινο, εκτός από την ΑΟΖ της Κύπρου, τη σοβαρότητα και την εθνική μας αξιοπρέπεια, όση τέλος πάντων μας έχει απομείνει. Γιατί δεν παίρνει τα νταούλια ο μικρός τυμπανιστής του Μαρξίμου να παίξει ένα go back στα Τούρκικα;

Οι τελευταίες πράξεις του συριζαϊκού θιάσου θα ήταν μια ξεκαρδιστική κωμωδία αν δεν οδηγούσαν σε εθνικό δράμα. Ναύαρχε, νόστιμη η τσιπούρα;».