Ο Κώστας Σημίτης δεν είναι ο κλασσικός πολιτικός που έχετε συνηθίσει. Αν ο ιστορικός του μέλλοντος διάβαζε τα άρθρα που έχουν γραφτεί για αυτόν την τελευταία δεκαετία θα μπερδευόταν αρκετά. Διότι η μία μερίδα του πολιτικού φάσματος πιστεύει ότι είναι μάλλον ο πιο επιτυχημένος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης ενώ η άλλη εκτοξεύει λίβελους εναντίον του. Η αλήθεια αυτήν την φορά δεν βρίσκεται στην μέση. Διότι η μερίδα εκείνη που τον υπερασπίζεται με φανατισμό έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά.

Δεν πιστεύει στο Έθνος, πιστεύει στο ευρωκράτος και υποδύεται την οικονομικά φιλελεύθερη ενώ επί της ουσίας είναι η πιο κρατικοδίαιτη τάξη της χώρας. Ο Κώστας Σημίτης όντας υπουργός Γεωργίας ήταν ο αρχιτέκτονας του «εκσυγχρονισμού» των επιδοτήσεων. Η πολιτική που ασκήθηκε επί υπουργίας του από το ΠΑΣΟΚ είχε ως αποτέλεσμα οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί να μεταβληθούν σε καταναλωτικούς που διένειμαν επιδοτήσεις. Τα ευρωπαϊκά ταμεία σε συνδυασμό με τα μεσογειακά προγράμματα γέμισαν τις τσέπες των αγροτών με εύκολο χρήμα. Αυτό βέβαια οδήγησε αντιστρόφως ανάλογα την παραγωγική βάση να χάσει την ανταγωνιστικότητά της. Έτσι όμως λειτουργεί η σοσιαλιστική οικονομική πολιτική.

Λαμβάνεις χρήματα από το κράτος, εθίζεσαι από τα επιδόματα, χάνεις την ανταγωνιστικότητά σου και στο τέλος καταλήγεις φτωχός και εξαρτημένος από την νέα τζούρα επιδομάτων που αναμένεις να σε ελεήσει ξανά το κράτος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://diesy.gr/simiti-esy-soyperstar/?fbclid=IwAR31wMS-9KKxTVYWMSGSy_4pzJsWwZuvGGjaFBDeVG00khim36ku1lS47Cc