Τρεις περίπου μήνες πριν την συμπλήρωση της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης η χώρα θα οδηγηθεί σε εθνικές εκλογές. Αυτό που είχε γίνει γνωστό από το βράδυ των ευρωεκλογών επισημοποιήθηκε με την συνάντηση που είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Πρωθυπουργός επικαλέστηκε θέματα οικονομίας για την κήρυξη των πρόωρων εκλογών. Και επισήμως πλέον η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, μία μάλιστα από τις πιο σύντομες στη νεότερη ιστορία της καθώς θα διαρκέσει λιγότερο από ένα μήνα. “Θεωρώ ότι εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της εθνικής οικονομίας. Έχουμε μπει σε έναν κύκλο ου δεν πρέπει να διαταραχθεί”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε: “Έχοντας πλήρη την αίσθηση αυτής της ευθύνης σας ζητών να διαλυθεί η Βουλή και να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές”. Όπως πρόσθεσε, μετά τις ευρωεκλογές και με δεδομένο ότι η λήξη της κοινοβουλευτικής θητείας είναι τον Σεπτέμβριο, η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ελληνική οικονομία, που όπως υποστήριξε, έχει μπει σε έναν ενάρετο κύκλο.

Ο κ. Παυλόπουλος αποδέχτηκε την πρόταση. Η θυροκόλληση του προεδρικού διατάγματος για την διάλυση της Βουλής αναμένεται την Τρίτη. Εντός της εβδομάδας αναμένεται όλα τα κόμματα να ανακοινώσουν τα ψηφοδέλτιά τους.