Η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με 9,5 μονάδες διαφορά από τη ΝΔ προκάλεσε λύπη στο αριστερό κοινό (ακόμα και σε αριστερούς που δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ) και ενθουσιασμό στους δεξιούς ψηφοφόρους (ακόμα και σε δεξιούς εκτός ΝΔ). Κι αυτό γιατί χαρακτηρίζεται ως «ήττα της Αριστεράς». Προφανώς, το θέμα δεν μπορεί να αναλυθεί σε λίγες γραμμές. Σίγουρα είναι αρκετοί αυτοί που θεωρούν πως «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Αριστερά». Η αλήθεια είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο αριστερά όσο επιτρέπουν οι συνθήκες και δεδομένης της συμμετοχής της χώρας μας σε δυτικές συμμαχίες.

Όπου μπορεί, και ιδιαίτερα σε ζητήματα κοινωνικά είναι αριστερά (σε αντίθεση με τα οικονομικά ζητήματα). Η Αριστερά, όμως, στην Ελλάδα δεν ήρθε το 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε πολλά χρόνια πριν. Μετά από δεκαετίες διωγμών, η Αριστερά νομιμοποιήθηκε το 1974 και απέκτησε το ιδεολογικό προβάδισμα και τη λεγόμενη «ιδεολογική κυριαρχία» μετά τη νίκη του ΠΑΣΟΚ το 1981.

Από τότε και μέχρι σήμερα το «αριστερό» αντιμετωπίζεται με επιείκεια και σεβασμό από το πολιτικό προσωπικό της χώρας και όχι μόνο. Η διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έπληξε ως ένα βαθμό την εξιδανικευμένη εικόνα της Αριστεράς. Οι οπαδοί της ιδεολογικής κυριαρχίας της Αριστεράς υποστηρίζουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν είναι αριστερά» για να μην πληγεί αυτή η εικόνα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://diesy.gr/ittithike-i-aristera/?fbclid=IwAR0YDqemb0xDfKKVMUhwaYEfYSuUAd27yH3N9pEAbHCqFBkJn5SYvmMIZmg