«Απεταξάμην» τις επικρίσεις περί οργίου ρουσφετολογικών προσλήψεων από τον Πρόεδρο της Βουλής, ο οποίος απέρριψε κατηγορηματικά τα πυρά και τα δημοσιεύματα, αποδίδοντάς τα στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων ενόψει των πρόωρων εθνικών εκλογών, ενώ εξαπολύει «καρφιά» για τα έργα και τις ημέρες των προηγούμενων Προέδρων και κυβερνήσεων, χωρίς να υπεισέρθει όμως σε λεπτομέρειες.

«Δεν αισθάνομαι απολογούμενος για τίποτε από όλα αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης, συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και υπογραμμίζοντας ότι όλα έγιναν «με διαφάνεια και αξιοκρατία».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι διαδικασίες διορισμού και μετατάξεων είχαν ξεκινήσει ήδη από τον Φεβρουάριο και δεν επισπεύστηκαν σκοπίμως προεκλογικά, ενώ τις απέδωσε στις αυξημένες ανάγκες που δημιουργήθηκαν στη Βουλή τα τελευταία χρόνια. ‘

Για τις μετατάξεις μάλιστα, που προκάλεσαν σάλο, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για 64 υπαλλήλους, που ήταν ήδη αποσπασμένοι από υπουργεία στη Βουλή από το 2003, 2004 ή το 2009 και τους δόθηκε απλώς η δυνατότητα στο πλαίσιο της κινητικότητας στο δημόσιο, να παραμείνουν στη Βουλή ή να επιστρέψουν στο φορέα τους.

Σχολιάζοντας, δε, το γεγονός ότι πρόκειται για συγγενείς του ΣΥΡΙΖΑ που μπήκαν στην εθνική αντιπροσωπεία είτε με μετάταξη είτε με σύμβαση στο Ίδρυμα της Βουλής, κατά τη δική του θητεία, υποστήριξε ότι «ποτέ δεν εξέτασε την κομματική ταυτότητα του καθενός» κι ότι «ούτε νομικά ούτε ηθικά είναι ορθόν να γίνονται εξαιρέσεις στις προσλήψεις λόγω της συγγένειας ενός υποψήφιου εργαζόμενου με στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ».

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο κ. Βούτσης δεν δέχτηκε ερωτήσεις πέραν των εξηγήσεων που ο ίδιος παρείχε.