Την παραίτησή του υπέβαλε ο Αντιστράτηγος ε.α., Νίκος Ζαχαριάδης στον υπουργό Εθνικής Αμύνης, Ευάγγελο Αποστολάκη μετά από διαφωνία που είχαν για τη διακοπή των συνομιλιών με την Τουρκία ενόψει εκλογών.

Την παραίτησή του έκανε γνωστή στον υπουργό Άμυνας πριν από λίγες ώρες ο Αντιστράτηγος ε.α., Νίκος Ζαχαριάδης που είναι επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας για τα νέα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία. Ο ίδιος σχολιάζοντας τους λόγους της παραίτησής του ανέφερε στο lawandorder.gr πως ενόψει εκλογών δεν θα ήταν πρέπον να μεταβεί στην Άγκυρα επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας για τον δεύτερο κύκλο των συνομιλιών με τους Τούρκους για τα ΜΟΕ. Υπογράμμισε ακόμη, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ότι θα έπρεπε οι συζητήσεις να σταματήσουν μέχρι τις εκλογές, ώστε να ενημερωθεί η επόμενη κυβέρνηση. Ωστόσο, η άποψή του αυτή φαίνεται πως βρήκε αντίθετο τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης Ευάγγελο Αποστολάκη και γι’ αυτό υπέβαλε την παραίτησή του. Την εξέλιξη αυτή σχολίασε και ο τομεάρχης άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος κατηγόρησε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου ότι προχωρά στον ανασχεδιασμό της δομής των Ενόπλων Δυνάμεων «προκειμένου να αμβλύνει τις εντυπώσεις από την απουσία κυβερνητικού έργου».

«Παράλληλα, συνεχίζει εν κρυπτώ τις συζητήσεις για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία, γεγονός που οδήγησε στην παραίτηση του επικεφαλής των συνομιλιών, Γενικού Διευθυντή της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου», σημειώνει ακόμη ο κ. Κικίλιας. Τέλος υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία πολιτική νομιμοποίηση να παίρνει αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για τα επόμενα χρόνια.