Εάν κανείς αμφέβαλλε για την αποτελεσματικότητα του Ρουβίκωνα, δεν έχει πια κανέναν λόγο να το κάνει. Την Κυριακή έχουμε Ευρωεκλογές. Σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη έγινε τουλάχιστον μια σοβαρή συζήτηση. Μια συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Για το εάν οι Ευρωπαίοι θέλουν αυτή να μεταβληθεί σε ένα κράτος, με μια γραφειοκρατία, ως ένα αντίγραφο της σοβιετικής Ένωσης.

Για το εάν οι Ευρωπαϊκές χώρες έχουν το δικαίωμα να κρατήσουν την εθνική τους ιδιοπροσωπεία, όπως αυτή εκφράζεται με αυτό που αποκαλείται εθνική ταυτότητα. Για το εάν θα συνεχισθεί η μεγάλη αντικατάσταση του πληθυσμού, που κατά κάποιους τουλάχιστον λαμβάνει χώρα αυτή την στιγμή.

Στην Ελλάδα δυστυχώς δεν συζητήσαμε για τίποτε από αυτά. Τα μήντια και τους πολιτικούς απασχόλησαν κατά κύριο λόγο ο Κουφοντίνας και οι οπαδοί του, του Ρουβίκωνα, που ονειρεύονται εμφυλίους πολέμους και μετονομασία της πλατείας Συντάγματος σε πλατεία Κουφοντίνα. Φυσικά δεν ισχυρίζομαι ότι υπήρξε κάποια “συνομωσία” που χρησιμοποίησε τον Κουφοντίνα και τον Ρουβίκωνα για να αλλάξουν την επικαιρότητα. Δεν χρειαζόταν καμία συνωμοσία.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://diesy.gr/oi-ekloges-toy-royvikona/?fbclid=IwAR350uSmzvd07ZzgMx2nFZtG1QwuudWS2DV0TZzI432dLZjti544tgdTzKg