Προκειμένου η Αριστερά να μπορέσει να εξηγήσει το ζήτημα της ισλαμικής τρομοκρατίας, προκειμένου να μπορέσει να δώσει μια συμβατή με τον ιστορικό υλισμό εξήγηση στο γιατί εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι σε όλο τον κόσμο είναι έτοιμοι να εκραγούν μέσα σε έναν μπουφέ ξενοδοχείου, αλλά και στο γιατί εκατομμύρια περισσότεροι -σύμφωνα με όσες στατιστικές έρευνες έχουν γίνει- επικροτούν αυτού του είδους τις ενέργειες και τις θεωρούν «δίκαιες», έχει καταφύγει στον σοφισμό της «αμορφωσιάς» και της «φτώχειας», που μαστίζουν τις χώρες της Ασίας και της Αφρικής.

Πρόκειται περί τεχνάσματος που βασίζεται -για μία ακόμη φορά- σε μια εντελώς αυθαίρετη ερμηνεία των γεγονότων, το οποίο κάθε φορά διαψεύδεται. Οχι, δεν είναι ούτε η αμορφωσιά, αλλά ούτε και η φτώχεια που μπορούν να πείσουν κάποιον να διαπράξει τέτοιου είδους εγκλήματα.

Και αυτή τη φορά στη Σρι Λάνκα, όπως πολλές προηγούμενες φορές σε άλλες επιθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο, οι δράστες αυτών των φρικτών εγκλημάτων κατά αθώων ανθρώπων δεν προέρχονταν από αυτό που θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί «λούμπεν υπόστρωμα» των μουσουλμανικών κοινωνιών.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://diesy.gr/einai-to-islam-ilithie/