Η μεγάλη επιτυχία του VOX στην Ισπανία και το ποσοστό άνω του 10% που συγκέντρωσε, εκλέγοντας 24 βουλευτές, «σόκαρε» άλλη μια φορά τις ευρωπαϊκές ελίτ, που δεν θέλουν να παραδεχθούν ότι το φαινόμενο αυτό είναι φυσικό επακόλουθο των ασύμβατων με τη βούληση των ευρωπαϊκών εθνών πολιτικών τους.

Πλέον τα πράγματα έχουν πάρει μία ορμητική και αδυσώπητη τροπή, καθώς το VOX είναι ένα κόμμα που μόλις προ δύο ετών δεν συγκέντρωνε ούτε 0,5% των προτιμήσεων των Ισπανών ψηφοφόρων. Αντίστοιχη περίπτωση είναι αυτή της Δανίας και του κόμματος της Νέας Δεξιάς, όπου όμως προϋπόθεση συμμετοχής στις ευρωεκλογές είναι η συγκέντρωση 70.000 υπογραφών. Ούτως ή άλλως, όμως, ως προς τη Δανία, το Λαϊκό Κόμμα της χώρας έχει ήδη συνάψει συμφωνία με την Εναλλακτική για τη Γερμανία, τη Λέγκα του Σαλβίνι και το Κόμμα των Φινλανδών για σχηματισμό μίας νέας ισχυρής συμμαχίας στο νέο Ευρωκοινοβούλιο του Μαΐου, μαζί και με τους Ελευθεριακούς της Αυστρίας.

Αν σε αυτή τη συμμαχία προστεθούν και ο Εθνικός Συναγερμός της Μαρίν Λεπέν και τα υπόλοιπα κόμματα της σημερινής ευρωομάδος «Ευρώπη των Εθνών και της Ελευθερίας», όπως και το Κόμμα του Brexit του Νάιτζελ Φάρατζ, τότε θα μιλάμε για ένα πανίσχυρο μπλοκ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:https://diesy.gr/i-nea-dexia-atzenta/