Με πρωτοσέλιδό τους οι New York Times επιβεβαίωσαν την κατάθεση του Γενικού Εισαγγελέα Ουΐλλιαμ Μπαρ στο Κονγκρέσο, ότι η κυβέρνηση Ομπάμα «κατασκόπευε» το προεκλογικό επιτελείο του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ακριβής τίτλος ήταν «Το FBI έστειλε πράκτορα που υπεδύετο τον βοηθό για να συναντήσει συνεργάτη του Τραμπ το 2016.»

Τζορτζ Παπαδόπουλος: Το πρώτο θύμα του «CROSSFIRE HURRICANE»

Το δημοσίευμα αναφέρει λεπτομερώς, τις συναντήσεις του συμβούλου του Τραμπ, Ελληνοαμερικανού Τζορτζ Παπαδόπουλος, στο Λονδίνο, το 2016 με τον πληροφοριοδότη του FBI Στέφαν Χάλπερ και μία γυναίκα που παρίστανε την βοηθό του καθητή του Κέιμπριτζ και έφερε το όνομα Άζρα Τουρκ.

Σύμφωνα με τους TIMES, το FBI είχε ενημερώσει τον Χάλπερ εν μέρει, ως προς την αντικατασκοπευτική έρευνα που διενεργούσε κατά του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, για πιθανή εμπλοκή με τη Ρωσία, υπό τον τίτλο «Crossfire Hurricane» (Τυφώνας διασταυρωμένων πυρών).

Το FBI υπέδειξε στον Χάλπερ να κανονίσει μία συνάντηση, κατά την οποία ο Τζορτζ Παπαδόπουλος φιλοξενήθηκε σε πεντάστερο ξενοδοχείο και από εκεί παρασύρθηκε στο Λονδίνο, όπου με αμοιβή τριών χιλιάδων δολαρίων συνέταξε μία έκθεση σχετικά με ένα έργο που αφορούσε αγωγό φυσικού αερίου, κάτι που αποτελεί και την επαγγελματική του ειδικότητα.

«Το FBI αποφάσισε επίσης να στείλει την κα Τουρκ για να συμμετάσχει στην επιχείρηση, όπως επιβεβαιώνουν πρόσωπα που ενεπλάκησαν σε αυτήν, και να υποδυθεί τη βοηθό του καθηγητή Χάλπερ», αναφέρουν οι TIMES. «Για το FBI, το να τοποθετήσει έναν αξιόπιστο ερευνητή σε μία τόσο ευαίσθητη επιχείρηση ήταν απαραίτητο.

»Αξιωματούχοι της βρετανικής αντικατασκοπίας ενημερώθηκαν επίσης για την επιχείρηση, δηλώνουν οι ίδιες πηγές, αλλά ήταν ασαφές το αν παρείχαν οιαδήποτε βοήθεια. Εκπρόσωπος της βρετανικής κυβερνήσεως αρνήθηκε να σχολιάσει.»

Ο Παπαδόπουλος μίλησε για αυτές τις συναντήσεις στο FOX NEWS και στον Τάκερ Κάρλσον την Παρασκευή. Ανέφερε ότι η Τουρκ ήταν μία ελκυστική γυναίκα, η οποία φλέρταρε συνεχώς μαζί του και τον είχε καλέσει για ποτό πριν την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Χάλπερ την επόμενη ημέρα. Κι εκεί, εντελώς αιφνιδιαστικά τον ρώτησε, αν το επιτελείο του Ντόναλντ Τραμπ συνεργάζεται με τη Ρωσία.

Ο Παπαδόπουλος δήλωσε ότι από νωρίς συνειδητοποίησε ότι η Τουρκ δεν ήταν βοηθός του Χάλπερ, λόγω της συμπεριφοράς της.

Όταν συναντήθηκε με το Χάλπερ την επόμενη ημέρα, ο καθηγητής άρχισε αμέσως να του κάνει ερωτήσεις σχετικά με χακαρισμένα EMAILS και, αν η Ρωσία βοηθούσε στην καμπάνια του Τραμπ. Ο Παπαδόπουλος ανέφερε ότι περιγράφει λεπτομερώς τη συνάντηση στο προσφάτως εκδοθέν βιβλίο του «Στόχος του βαθέως κράτους: Πώς μπήκα στο στόχαστρο της συνομωσίας ανατροπής του Προέδρου Τραμπ.»

Ο τότε σύμβουλος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, περιέραψε τον Χάλπερ ως «πολύ επιθετικό» εναντίον του κατά τη διάρκεια της συνάντησης, την οποία ο Παπαδόπουλος αποφάσισε να τερματίσει νωρίς.

Προσέθεσε, ότι η Τουρκ τον έβγαλε έξω για δείπνο εκείνο το βράδυ, όπου συνέχισε να προσπαθεί να τον πιέσει για πληροφορίες σχετικά με δεσμούς του επιτελείου Τραμπ με τη Ρωσία.

Αν και ο Παπαδόπουλος σχολίασε στον Κάρλσον ότι βρίσκει το δημοσίευμα των TIMES αρκετά ακριβές ως προς τι συνέβη, διαφωνεί σε ό,τι αφορά την Τουρκ και ότι ήταν πράκτορας του FBI. Αντ’ αυτού, πιστεύει ότι εργαζόταν για την CIA.

Ο Κάρλσον επεσήμανε ότι είτε η Τουρκ εργαζόταν για το FBI είτε για τη CIA, εργαζόταν για την κυβέρνηση Ομπάμα σε μια επιχείρηση κατασκοπίας εις βάρος της καμπάνιας του Τραμπ.

«Αυτό ακριβώς συνέβη», συμφώνησε ο Παπαδόπουλος.

Ο Ελληνοαμερικανός, κυπριακής καταγωγής, ισχυρίστηκε ότι η βρετανική κυβέρνηση εμπλέκετο πιθανότατα και αυτή στην επιχείρηση.

«Αφήστε με να σας εξηγήσω γιατί», είπε ο Παπαδόπουλος. «Την ημέρα που συναντήθηκα με τον Στέφαν Χάλπερ και την Αζρά Τουρκ στο Λονδίνο, προσκλήθηκα από το βρετανικό Υπουργείο Εξωερικών να συναντηθώ μαζί τους στα γραφεία τους, παρουσία και του Τομπάιας Έλγουντ, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν το νούμερο δύο κάτω από τον Υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον.»

Ντόναλντ Τραμπ: Αυτό είναι μεγαλύτερο από το Ουότεργκέιτ

Ο Παπαδόπουλος παρέπεμψε και σε ένα τουΐτ του Τραμπ από την περασμένη εβδομάδα, όπου παραθέτει απόσπασμα από το OANN (ONE AMERICA NEWS NETWORK) και σχολιάζει:

«Ο πρώην αναλυτής της CIA Λάρι Τζόνσον κατηγορεί την Αντικατασκοπία του Ηνωμένου Βασιλείου ότι βοηθούσε την κυβέρνηση Ομπάμα να κατασκοπεύσει την προεκλογική καμπάνια του Τραμπ το 2016.» @OANN WOW! Είναι πλέον ζήτημα χρόνου να αποκαλυφθεί η αλήθεια και όταν αυτό συμβεί, θα είναι πανέμορφη!

Εν συνεχεία, την Παρασκευή, ο Πρόεδρος σημείωσε στο TWITTER ότι «επιτέλους» οι THE TIMES βγάζουν πρωτοσέλιδο το ότι η κυβέρνηση Ομπάμα κατασκόπευε τον προεκλογικό του αγώνα, γράφοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτό είναι μεγαλύτερο από το WATERGATE.»

Εισαγγελέας Μπαρ: Η παρακολούθηση πιθανόν να είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα

Ο Γενικός Εισαγγελέας Μπαρ, επέμεινε στο χαρακτηρισμό «κατασκοπία» αναφορικά στις δραστηριότητες παρακολούθησης που πραγματοποιήθηκαν εις βάρος του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ, όταν ρωτήθηκε γι’ αυτό ενώπιον της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Συγκλήτου την Τετάρτη.

Ο Μπαρ, επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του να ελέγξει τις συνθήκες ενεργοποίησης της επιχείρησης «Crossfire Hurricane».

Εκτός από τις δραστηριότητες εις βάρος του Τζορτζ Παπαδόπουλου, το FBI εξέδωσε πολλαπλά εντάλματα παρακολούθησης του συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ, Κάρτερ Πέιτζ, βασιζόμενο στο Νόμο Παρακολούθησης Ξένης Κατασκοπίας (FISA).

Τα εντάλματα σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν – εν μέρει τουλάχιστον – σωθεί και ασφαλιστεί, αφού υπεβλήθησαν σε φάκελο που καταρτίστηκε από τον πρώην πράκτορα της Βρετανικής Αντικατασκοπίας, Κρίστοφερ Στιλ, στο δικαστήριο του FISA. Την κατάρτιση του φακέλου είχαν χρηματοδοτήσει η Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών και το προεκλογικό επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον μέσω της εταιρείας ερευνών Fusion GPS.

Ο Μπαρ ανέφερε ανέφερε στον γερουσιαστή της Γιούτα, Μάικ Λι, ότι η παρακολούθηση της εκστρατείας του Τραμπ μπορεί να είχε ξεκινήσει πολύ πριν την ενεργοποίηση της επιχείρησης «Crossfire Hurricane» και την έκδοση των ενταλμάτων εις βάρος του Πέιτζ και του Χάλπερ.

«Πολλοί φαινεται να υποθέτουν ότι η μόνη συλλογή πληροφοριών προέκυψε από έναν μάρτυρα και ένα ένταλμα του FISA», δήλωσε ο Μπαρ.

«Θα ήθελα να μάθω, αν αυτό είναι αλήθεια. Μου μοιάζει μάλλον αναιμική αυτή η προσπάθεια, αν μιλάμε για μία προσπάθεια στο πλαίσιο αντικατασκοπίας, σχεδιασμένη να σταματήσει μία απειλή, έτσι όπως την παρουσιάζουν.»