Επεισόδιο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σοβαρό συμβάν, αποτράπηκε πριν από λίγες ώρες χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Στρατονομίας καθώς απέκρουσε αιφνιδιαστική εισβολή κουκουλοφόρων στις 21:40 περίπου.

Συγκεκριμένα κουκουλοφόροι έφτασαν έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με πανό, καδρόνια και… άγριες διαθέσεις.

Αμέσως σήμανε συναγερμός ενώ κινητοποιήθηκε άμεσα ο λόχος της Στρατονομίας που βρίσκεται στο ΥΠΕΘΑ.

Οι κουκουλοφόροι επιχείρησαν να μπουν από τη μισάνοιχτη πύλη του υπουργείου, που εκείνη την στιγμή άνοιγε για να βγει κάποιο όχημα.

Η είσοδος των κουκουλοφόρων αποτράπηκε την τελευταία στιγμή, καθώς η Στρατονομία αντιλήφθηκε έγκαιρα την παρουσία τους και έκλεισε τη πόρτα, ενώ πίσω από την πύλη παρατάχθηκε μία διμοιρία ανδρών ενώ κινήθηκε και το τεθωρακισμένο που επί μονίμου βάσεως βρίσκεται περίπου 60 μέτρα από την είσοδο του υπουργείου.

Αυτή τη στιγμή τόσο έξω από το υπουργείο όσο και μέσα σε αυτό τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα, ενώ έχουν κληθεί και έχουν σπεύσει περιπολικά και μοτοσικλέτες της Αστυνομίας.

Ενδεικτικό της κινητοποίησης είναι ότι έχει απογειωθεί και drone, που επιτηρεί από αέρος το στρατόπεδο Παπάγου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Νοέμβριο του 2017 μέλη της οργάνωσης «Ρουβίκωνας» είχαν πραγματοποιήσει έφοδο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, φτάνοντας μάλιστα μέσα στον χώρο του υπουργείου. χωρίς να τους εμποδίσει κάποιος.