Το ηγούμενο από τον Νάιτζελ Φάρατζ «Κόμμα του BREXIT» εμφανίζεται στις δημοσκοπήσεις στην τρίτη θέση εν όψει των Ευρωεκλογών, με τα νούμερα του Συντηρητικού Κόμματος να συρρικνώνονται αισθητά με την εμφάνιση της νέας αυτής ευρωσκεπτικιστικής ομάδος.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από τη δεξαμενή σκέψεως OPEN EUROPE φέρνει τους Εργατικούς στην πρώτη θέση με ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι των Συντηρητικών, 37,8% με 23%, την ώρα που το νέο κόμμα του Φάρατζ λαμβάνει 10,3% της προτίμησης των ψηφοφόρων.

Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση, ο Διευθυντής του OPEN EUROPE Χένρι Νιούμαν είπε ότι «τα πράγματα ήδη δεν πάνε καλά για τους Συντηρητικούς», παρατηρώντας ότι «η συντηρητική ψήφος σε αυτές τις εκλογές δείχνει να έχει αισθητά συρρικνωθεί, ίσως λόγω της εμφάνισης του ‘Κόμματος του BREXIT’.»

«Και υπάρχουν και περαιτέρω αιτίες προβληματισμού και για τα δύο βασικά κόμματα, ειδικά αν δει κανείς την προοπτική υποστήριξης νέων κομμάτων, καθώς και τις πιθανές επιπτώσεις των ενδεχομένων αποτελεσμάτων», προσέθεσε ο Νιούμαν.

Ο επικεφαλής της δεξαμενής σκέψεως δήλωσε ότι η υποστήριξη του κόμματος που στηρίζει το BREXIT και του αντιπάλου CHANGE UK, που στηρίζει την παραμονή (BREMAIN), «αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες, όσο η αναγνωρισιμότητά τους αναπτύσσεται.»

«Κατά τη διάρκεια της δημοσκόπησης και αφού οι ερωτώμενοι είχαν εκφράσει την πρόθεση ψήφου τους, όταν ενημερώνονταν για τα νέα κόμματα, αρκετοί από αυτούς εξέφραζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να τα στηρίξουν», συνέχισε.

Ευρωεκλογές και στη Μεγάλη Βρετανια

Παρά την υπερίσχυση του BREXIT τον Ιούνιο του 2016 και των δεσμεύσεών της για το αντίθετο, η βρετανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι θα λάβει μέρος στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, στις 23-26 Μαΐου. Η δημόσια δυσαρέσκεια για το Συντηρητικό Κόμμα και τους χειρισμούς του ως προς την έξοδο θα γεννήσει ψήφους διαμαρτυρίας, σύμφωνα με το OPEN EUROPE, όπου οι Βρετανοί θα «στείλουν μήνυμα» στις ηγεσίες των κατεστημένων κομμάτων ως προς το BREXIT.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ θα βρεθεί την Παρασκευή στο Κόβεντρι – την ημέρα δηλαδή που έχει προγραμματιστεί να λήξει η πρώτη παράταση του BREXIT – για να ανακοινώσει επίσημα την έναρξη λειτουργίας του «Κόμματος του BREXIT», με την ηγεσία να αποκαλύπτει ότι σχεδιάζει να διεκδικήσει κάθε έδρα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο, ώστε οι ψηφοφόροι να έχουν την ευκαιρία να «εκδικηθούν για την προδοσία της δημοκρατίας.»

Νάιτζελ Φάρατζ: Μετά το σεισμό έρχεται τώρα η επανάσταση

Μιλώντας στην εφημερίδα THE SUN, ο Νάιτζελ Φάρατζ είπε: «Είχα πει το 2013 ότι το UKIP (Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου) θα προκαλέσει σεισμό στη βρετανική πολιτική και νομίζω ότι μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι το πετύχαμε.

»Η φιλοδοξία μας τώρα είναι να προκαλέσουμε επανάσταση στη βρετανική πολιτική – και να βάλουμε τέρμα στον δικομματισμό, μία δομή που δε δουλεύει πια.»

«Ελπίζουμε η επίδραση αυτού που κάνουμε να είναι μεγάλη για το Συντηρητικό Κόμμα και να μετακινήσουμε για άλλη μια φορά το κέντρο βάρους», προσέθεσε.

Η ανακοίνωση ήρθε όταν η βουλευτής των Συντηρητικών, Αν Μαρί Μόρις, ανέφερε ότι δεν μπορεί να ψηφίσει για την υποψήφια του Συντηρητικού Κόμματος της περιοχής της στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λέγοντας ότι «πρέπει να δω ποιον θα προτιμήσω στην περιοχή μου. Θέλω να ψηφίζω για ανθρώπους που είναι υπέρ του BREXIT. »