Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, εγκλωβισμένοι κάτοικοι και άνθρωποι σε απόγνωση στη Σητεία. Η στάθμη του νερού στο Μακρύ Γιαλό ανέβηκε τόσο, ώστε οι δρόμοι θύμιζαν… Βενετίας και το νερό έφτανε μέχρι το γόνατο, για όσους δεν φοβήθηκαν να βγουν στο δρόμο. Στον Καλαμοκανιά Μακρύ Γιαλού σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής σπίτια πλημμύρισαν, οι κάτοικοι ζητούσαν απεγνωσμένα βοήθεια και αυτό που τους συνέστησαν είναι εφόσον υπάρχει κίνδυνος να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Το νερό μπήκε σε σπίτια και χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν ακόμα και μικρά παιδιά. Στα Πλιμαλήματα Σητείας έγινε επιχείρηση διάσωσης 6 ανθρώπων, οι οποίοι χρειάστηκε να ανέβουν σε ταράτσες για να σωθούν! Μέχρι στιγμής η πυροσβεστική και η ΕΜΑΚ έχουν κληθεί ν’ αντιμετωπίσουν τρεις περιπτώσεις απεγκλωβισμού συνολικά έντεκα ατόμων, μεταξύ αυτών παιδιά και ηλικιωμένοι.

Πλημμύρισε ο ποταμός Παντέλης

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σητείας κ.Πατεράκη σε ολόκληρο το δήμο Σητείας παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα όπως Ζάκρο, Κουρεμένο, Παλαίκαστρο κλπ.Ο ποταμός Παντέλης που βρίσκεται στα όρια της Σητείας έχει πλημμυρίσει με αποτέλεσμα τα νερά να μπει σε σπίτια, καταστήματα και δύο ξενοδοχεία. Σύμφωνα με το δήμαρχο η παραλία είχε καθαριστεί 3 φορές από τα φερτά υλικά αλλά χωρίς αποτέλεσμα καθώς το νερό βρίσκεται 1 μέτρο πάνω από κοίτη. Σύμφωνα με τον κ. Πατεράκη στον Γούδουρα μετά από πολλά χρόνια ο ποταμός πλημμύρισε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μια ηλικιωμένη στο σπίτι της και να της προσφερθεί βοήθεια.Στο χωριό Τουρτούλοι ένα σπίτι καλύφθηκε με χώματα λόγω κατολίσθησης ωστόσο τα μηχανήματα δεν μπόρεσαν να παρέμβουν.

Τέλος δύσκολη είναι και η μετακίνηση στο οδικό δίκτυο αφού σε τρία σημεία του ΒΟΑΚ καταγράφηκαν προβλήματα και καταγράφονται συνεχεία καταπτώσεις βράχων.