Άλλο ένα έγκλημα συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητος σε όλον τον κόσμο. Κι αυτό γιατί καταδεικνύει πόσο μικρότερη αξία έχει η ανθρώπινη ζωή για τους πολιτισμούς που τα τελευταία χρόνια εισάγουμε στην Ευρώπη. Οι εισαγγελικές αρχές της Ιταλίας ανακοίνωσαν ότι ένας 27χρονος Μαροκινός, ο Σαΐντ Μεσαούτ, παραδόθηκε και ομολόγησε πως την 23η Φεβρουαρίου δολοφόνησε με μαχαίρι στις όχθες του ποταμού Πο, στο Τορίνο, έναν 33χρονο Ιταλό, τον Στέφανο Λέο, με μοναδικό κίνητρο το ότι ήθελε απλά να σκοτώσει κάποιον.

«Είμαι ο δολοφόνος του Στέφανο Λέο. Πρέπει να παραδοθώ. Αισθάνομαι ότι με καταδιώκουν οι Καραμπινιέροι (Ιταλοί Χωροφύλακες).

«Ανάμεσα σ’ όλους τους ανθρώπους που περνούσαν από μπροστά μου, επέλεξα να σκοτώσω αυτόν τον νέο άνδρα, επειδή έμοιαζε ευτυχισμένος. Και δεν μπορούσα να αντέξω την ευτυχία του», δήλωσε ο Μεσαούτ, σύμφωνα με τις εισαγγελικές αρχές.

Εισαγγελέας: Το κίνητρο είναι ανατριχιαστικό

Ο Μεσαούτ δεν γνώριζε το θύμα – τουλάχιστον αυτό έχει δηλώσει στη Χωροφυλακή.

«Εκείνο το πρωινό», ομολογεί, «αποφάσισα ότι πρέπει να σκοτώσω κάποιον. Πήγα και αγόρασα ένα σετ μαχαιριών και τα πέταξα όλα εκτός από το πιο κοφτερό. Εν συνεχεία πήγα στο Μουράτσι και περίμενα. Όταν είδα αυτόν τον τύπο, αποφάσισα ότι δεν μπορώ να αντέξω την ευτυχισμένη όψη του.»

«Τον κοίταξα κι αυτός με κοίταξε πίσω και σκέφτηκα ότι θα έπρεπε να υποφέρει σαν κι εμένα. Του έκοψα το λαιμό με το μαχαίρι μου.»

«Το κίνητρο είναι ανατριχιαστικό», σχολίασε ο Εισαγγελέας του Τορίνο, Πάολο Μπόρνια.

Ο Μαροκινός φέρεται να είπε στους ανακριτές Κίρο Σαντοριέλο και Έντσο Μπουκαρέλι ότι «ήθελα να σκοτώσω κάποιον σαν κι εμένα, να του στερήσω το μέλλον του, τα παιδιά του, τους φίλους και τους συγγενείς του».

Με κλόνισε το ότι ο γιος μου αποκαλούσε τον φίλο της πρώην συζύγου μου «μπαμπά»

Ο δράστης, ο οποίος υπέδειξε στους ανακριτές πού βρίσκεται το όπλο του εγκλήματος, δήλωσε ότι ήταν κλονισμένος από τον χωρισμό του με την πρώην σύζυγό του.

«Το χειρότερο πράγμα ήταν να γνωρίζω ότι ο τετράχρονος γιος μου αποκαλούσε μπαμπά τον φίλο της πρώην συζύγου μου», φέρεται να δήλωσε ο Μεσαούτ.