Την ώρα που η Αριστερά ανά τον κόσμο ζητά επιμόνως μεγαλύτερο έλεγχο και περιορισμούς στην οπλοκατοχή, η περιβόητη 2η Τροποποίηση (2nd Amendment) στις ΗΠΑ έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένως από Αμερικανούς πολίτες για να προστατεύσουν τον εαυτό τους ή τους γείτονές τους από εγκληματικές ενέργειες.

Η γνωστή συντηρητική δεξαμενή σκέψεως Heritage Foundation δημοσιοποίησε πρόσφατα στοιχεία που δε δείχνουν μόνο πόσο συχνά συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά αναδεικνύει δέκα τρία διαφορετικά συμβάντα που συνέβησαν μόνο το μήνα Φεβρουάριο.

«Οι μελέτες δείχνουν ότι κάθε χρόνο, οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν τα όπλα τους ως μέσο αυτοάμυνας από 500.000 έως και 2 εκατομμύρια φορές,» αναφέρεται σε δημοσίευμα της «The Daily Signal». «Ελάχιστες από αυτές τις χρήσεις λαμβάνουν ευρεία δημοσιότητα στις ΗΠΑ, αν λάβουν καν δημοσιότητα.»

Μπορεί λοιπόν να είναι τραγικό όταν συμβαίνουν περιστατικά με ανταλλαγή πυροβολισμών, όπως αυτά που προσελκύουν συνήθως το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, αλλά είναι πολύ περισσότερα αυτά τα μικρά περιστατικά. Τα ΜΜΕ διψούν για αίμα και σίγουρα ενδιαφέρονται για τις περιπτώσεις όπου τα όπλα παίρνουν ζωές και σπάνια για αυτές όπου σώζουν. Ίσως γιατί αυτές οι περιπτώσεις αποτελούν σχεδόν ρουτίνα.