Αρχική Κόσμος Ευρώπη Όρμπαν: Σόρος, το άσχημο πρόσωπο της παγκοσμιοποίησης

Όρμπαν: Σόρος, το άσχημο πρόσωπο της παγκοσμιοποίησης

0
161

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτωρ Όρμπαν απάντησε δυναμικά στις κατηγορίες ότι η χώρα του είναι αντισημιτική, λέγοντας ότι η μαζική μετανάστευση έχει οδηγήσει σε μία πραγματική ανάκαμψη του αντισημιτισμού στη Δυτική Ευρώπη.

Οι δηλώσεις του Ούγγρου ηγέτη ήρθαν μετά τους υπαινιγμούς ότι στην Ουγγαρία επικρατεί αντισημιτισμός αλλά και ότι οι καμπάνιες του ιδίου χαρακτηρίζονται από αντισημιτισμό όταν στρέφονται κατά του αριστερού δισεκατομμυριούχου Τζωρτζ Σόρος, σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα DIE WELT.

«Η διεθνής κριτική δε με αγγίζει και τόσο. Οι Ούγγροι Εβραίοι χαίρουν της προστασίας της κυβερνήσεως. Επιπλέον, η Εξωτερική μας Πολιτική, είναι σταθερά φιλοϊσραηλινή», είπε ο Όρμπαν και συμπλήρωσε: «Διότι είμαστε πεπεισμένοι ότι η ύπαρξη ενός ισραηλινού κράτους δεν είναι σημαντική μόνον για τους Εβραίους της Ευρώπης, αλλά και μία σημαντική προϋπόθεση για τη σταθερότητα στην Ευρώπη.»

Παραδεχόμενος ότι η Ουγγαρία έχει ένα αντισημιτικό παρελθόν από μία χριστιανική σκοπιά, ξεκαθάρισε ότι «το έχουμε ξεπεράσει πια».

«Σήμερα, ο αντισημιτισμός έχει ένα νέο χαρακτήρα: Η εχθρότητα έναντι των Εβραίων και του Ισραήλ έχει εισαχθεί στις κοινωνίες μας μέσω της μετανάστευσης,» είπε και σημείωσε ότι ο αντισημιτισμός ανακάμπτει στη Δυτική Ευρώπη και μειώνεται στην Κεντρική Ευρώπη.

Αρκετές είναι οι αναφορές που τους τελευταίους μήνες επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα του Ούγγρου ηγέτη, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων από τη Γερμανία και τη Γαλλία, που αποκαλύπτουν μία σημαντική αύξηση αντισημιτικών περιστατικών κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Ως προς τον ίδιο το Σόρος, ο Όρμπαν χαρακτήρισε τον γεννημένο στην Ουγγαρία δισεκατομμυριούχο ως «το άσχημο πρόσωπο της παγκοσμιοποίησης», προσθέτοντας, «από τη μία στέκεται η Ουγγαρία με τους εκλεγμένους πολιτικούς της εκπροσώπους και από την άλλη οι διεθνείς ΜΚΟ, που επιλέγονται και χρηματοδοτούνται μία προς μία από τον Σόρος και θέλουν να ακολουθήσουμε μία διαφορετική μεταναστευτική πολιτική.»

Ο Όρμπαν και το κόμμα του FIDESZ αντιμετωπίζουν και την αποπομπή τους από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (EPP). Τον περασμένο μήνα, μέλη των δύο σουηδικών κομμάτων της ομάδος, ζήτησαν να απομακρυνθεί το FIDESZ και ξεκίνησαν τη διαδικασία για την εκπλήρωση αυτού τους του αιτήματος.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΚ Γιόζεφ Ντάουλ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το κόμμα θα αποφασίσει μέσα στο μήνα για το αν το FIDESZ μπορεί να παραμείνει.

«Δώδεκα κόμματα του ΕΛΚ από εννέα χώρες έχουν ζητήσει την αποπομπή ή τουλάχιστον την αναστολή της ιδιότητος του μέλους για το FIDESZ, κάτι που θα συζητηθεί στο συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου», είπε ο Ντάουλ και προσέθεσε ότι «Μόνον το πολιτικό συμβούλιο μπορεί να εξαιρέσει ή να αναστείλει τη συμμετοχή ενός κόμματος-μέλους και δεν μπορούμε να προκαταλάβουμε την απόφαση του πολιτικού συμβουλίου.»

Υπενθυμίζουμε ότι στην ομάδα των κομμάτων που απέστειλαν επιστολές στον κ. Ντάουλ και ζητούν την αποπομπή του FIDESZ από το ΕΛΚ ανήκει και η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη.